27 Octombrie 2015

Tranzactie majora: Actionarul eMag cumpara pachetul majoritar dintr-un gigant rusesc



Sud africanii de la Naspers, actionari si in eMag.ro, au achizitionat una dintre cele mai mari platforme de eCommerce din Rusia, Avito, pentru 1,2 miliarde de dolari, grupul crescandu-si astfel expunerea in Rusia.

Grupul media isi va creste participatia in Avito la 68%, de la 17% cat detinea pana in prezent, conform companiei cu sediul in Cape Town. Kinnevik, companie cu sediul in Stockholm, a cedat cele 31% din actiunii detinute in Avito, pentru 846 de milioane de dolari, ca parte din deal, conform companiei suedeze. Naspers detine de asemenea 29% in Mail.ru, cel mai mare operator de retele sociale din Rusia, scrie Bloomberg.

„Piata de eCommerce din Rusia va creste puternic, din ce in ce mai multi oameni avand acces la Internet”, a subliniat Bob Van Dijk, CEO al Naspers. „In timp, cota online-ului se va apropia de a altor state dezvoltate”.

Naspers s-a extins constant prin achizitii in intreaga lume. Pe langa actiuni in eMag sau FashionDays, compania detine 34% din Tencent Holdings din Hong Kong.

In prezent nu exista planuri de fuziune a Avito cu Mail.ru, a subliniat un purtator de cuvant al Naspers. „Mail.ru se axeaza pe comunicare si entertainment in timp ce Avito este un marketplace pur unde oamenii tranzactioneaza”.



Citeste si