Facebook a starnit indignare si perplexitate in randul utilizatorilor sai scotieni, dupa ce le-a propus acestora sa sarbatoreasca St Andrew's Day, Ziua Nationala a Scotiei, prin afisarea pe reteaua sociala a steagului Romaniei, din cauza unei confuzii cu sarbatoarea romaneasca de Sfantul Andrei.

Potrivit bbc.com, utilizatorii scotieni ai retelei de socializare Facebook au fost incurajati, luni, sa arate ca sarbatoresc St Andrew's Day prin afisarea tricolorului romanesc pe profilurile lor de pe aceasta platforma online.

Aceasta sugestie a fost facuta de Facebook in contextul in care Sfantul Andrei este sarbatorit, pe 30 noiembrie, atat in Romania, cat si in alte tari, intre care se numara Grecia, Rusia, Ucraina si Polonia, relateaza BBC.

Insa St. Andrew's Day este si Ziua Nationala a Scotiei, fapt pentru care sugestia facuta de Facebook privind drapelul Romaniei a starnit indignare si perplexitate in randul unor utilizatori scotieni ai retelei de socializare, care au reactionat imediat pe aceasta platforma.

"@facebook celebreaza #StAndrewsDay prin steagul Romaniei?", s-a intrebat un utilizator al platformei de socializare. "Hei, Facebook, ce este asta? #StAndrewsDay", a reactionat o alta utilizatoare a retelei de socializare.

Citeste si:
Ce spune ministrul Mediului despre combaterea poluarii
Ministrul Mediului, despre...

Contactati de BBC, reprezentantii Facebook au declarat ca analizeaza aceasta chestiune. Ulterior, o optiune cu crucea Sfantului Andrei, in culorile albastru si alb (care se afla pe steagul Scotiei, n.r.), a devenit disponibila pentru a fi publicata pe conturile utilizatorilor de Facebook care vor sa sarbatoreasca St Andrew's Day.

Facebook este cea mai mare retea de socializare din lume, avand 1,49 de miliarde de utilizatori activi in fiecare luna.

Credinciosii romani il praznuiesc, luni, pe Sfantul Apostol Andrei, crestinatorul neamului romanesc, numit si "Cel dintai chemat" intrucat a raspuns primul chemarii lui Hristos la apostolat, ziua fiind totodata cunoscuta pentru obiceiul de a pune grau la incoltit pentru testarea belsugului din anul urmator.

Conform Bibliei, Andrei este fratele apostolului Petru. Originari din Betsaida, localitate situata pe malul Lacului Genezaret, ei aveau o casa in Capernaum si erau pescari.

Citeste si:
Parintii isi pot controla mai bine copiii care stau pe Facebook
Parintii isi pot controla mai...

Evanghelia lui Ioan spune ca Andrei ar fi fost mai intai ucenic al lui Ioan Botezatorul. Cand a vazut, a doua zi dupa Botezul lui Iisus in Iordan, pe dascalul sau Ioan aratand catre Iisus si zicand: "Iata Mielul lui Dumnezeu, cel ce ridica pacatul lumii", Andrei l-a urmat pe Hristos, spunandu-i fratelui sau Petru: "Am gasit pe Mesia, care se talcuieste Hristos". De aceea Andrei a fost numit "Cel dintai chemat".


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea New Media »Citeste si
EXCLUSIV Director Facebook: Ce impact are social media asupra economiei
Setari Cookie-uri