Mark Zuckerberg este recunoscut pentru autoprovocari greu de realizat – fie ca vorbim de invatarea mandarinei, promovarea egalitatii sau incercarea (controversata) de a oferi Internet acces tuturor. Anul acesta insa, cofondatorul Facebook a dus provocarile la un nou nivel.

Proiectul sau personal pentru 2016 este construirea unui Jarvis, asistentul digital al lui Iron Man, in viata reala.

Cu alte cuvinte, Zuckerberg vrea sa isi construiasca propriul bot cu Inteligenta Artificiala pentru a-l ajuta sa isi eficientizeze viata, in explicatia lui facand o comparatie cu asistentul personajului de benzi desenate Iron Man.

„Provocarea mea personala pentru 2016 este sa construiesc o Inteligenta Artificiala care sa imi organizeze casa si sa ma ajute cu munca. Puteti sa il comparati cu Jarvis, din Iron Man, daca doriti”, scrie el. „Voi incepe prin a vedea ce tehnologii se afla deja disponibile, apoi voi incepe sa le invat sa imi recunoasca vocea si astfel sa controlez totul din casa – muzica, lumini, temperatura si asa mai departe”.

Va fi interesant de vazut cate resurse si cat timp va investi seful Facebook pentru acest proiect si, mai ales, daca va reusi.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea New Media »


Setari Cookie-uri