Un numar de patru directori ai Twitter vor pleca din companie, a anuntat duminica seara directorul general Jack Dorsey, pe reteaua de socializare, acestea fiind cele mai mari schimbari din conducere de la revenirea sa in functie, in conditiile in care incearca relansarea cresterii,transmite Reuters.

Directorul de media, Katie Jacobs Stanton, seful pentru produse, Kevin Weil, directorul diviziei de inginerie, Alex Roetter, si directorul pentru resurse umane, Brian "Skip" Schipper, vor parasi compania, a aratat Dorsey , conform Mediafax.

Dorsey a apreciat activitatea celor patru directori si a spus ca este trist sa faca acest anunt.Actiunile Twitter au scazut cu aproape 50% de la revenirea lui Dorsey in functia de director general, in iulie, si sunt tranzactionate in prezent sub pretul ofertei publice initiale, din cauza ingrijorarii investitorilor ca numarul utilizatorilor nu a crescut semnificativ, in pofida produselor noi lansate.

Duminica seara, Jason Toff, care conduce serviciul de streaming video al Twitter, Vine, a scris la randul sau pe reteaua de socializare ca va pleca pentru a lucra la Google, in domeniul realitatii virtuale.

In octombrie, la anuntarea rezultatelor financiare, Dorsey a vorbit despre angajari si investitii in talente, precum si despre necesitatea unei "regandiri indraznete".Twitter ar putea anunta luni si alte schimbari in conducere, inclusiv recrutarea unui nou director de marketing, potrivit unei persoane apropiate situatiei.
Compania va anunta in curand doi noi membri in conducere, a precizat sursa.Dorsey a aratat ca directorul operational Adam Bain va prelua responsabilitati suplimentare, in urma plecarilor.Directorul tehnic Adam Messinger se va ocupa de echipa de inginerie.

Weil, Stanton, Schipper si Roetter sunt directorii cu rangul cel mai inalt care pleca din companie, in ultimele luni, dar mai multi alti sefi ai Twitter au facut deja acest lucru, de la revenirea co-fondatorului Dorsey, in iulie.

Dorsey, care este si director general al companiei Square, furnizor de tehnologie destinata serviciilor financare, trebuie sa prezinte un plan de schimbare a strategiei Twitter.

Twitter are usor peste 300 de milioane de utilizatori si a inregistrat in 2015 cea mai lenta crestere a numarului acestora, fiind eclipsata de serviciul foto Instagram al Facebook, care a depasit anul trecut 400 de milioane de utilizatori.

De la revenirea sa ca CEO, Dorsey a lansat Moments, un produs care arata cele mai bune tweet-uri si continuturi ale Twitter, a concediat 300 de angajati si l-a angajat pe Omid Kordestani, fost director al Google, ca presedinte executiv.

Sursa foto: GaudiLab / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea New Media »


Setari Cookie-uri