Doua lucruri ar schimba la Internautul roman – puterea de a se concentra, destul de deficitara si mentalitatea conform careia „totul pe Internet este de-a gata”. Alex Cotet, Sector7, este pe cat de amuzant si profesionist, pe atat de dur in ceea ce priveste viziunea asupra YouTube-ing-ului si a vlogosferei, in general.

Invitat la WALL-STREET 360, Alex vorbeste despre ce se afla in spatele unui videoclip de anvergura, atat din punct de vedere tehnic cat si uman, dar si o potentiala „reteta a succesului” pe YouTube-ul romanesc. "Construirea unei emisiuni asa cum facem noi la Sector7 poate sa se intinda si pe trei saptamani - pana gasim toate obiectele pe care le folosim, costumele, pana scriem scenariul, regia si asa mai departe", spune el.

Sector7 are, in prezent, 140.000 de abonati, fiind unul dintre cele mai „batrane” canale din YouTube-ul romanesc – octombrie 2008, la putin timp dupa lansarea YouTube in Romania. In spatele canalului YouTube se afla 20 de oameni. "Se poate trai si din asa ceva si, cel mai probabil, industria va continua sa creasca", puncteaza Alex Cotet.

Hateri si paywall?

Per total, lumea tine minte partile bune din canalele de YouTube si sansele de a „filtra” haterii cresc pe masura ce creste si cantitatea de continut de pe canale, spune el. „Noi am scapat, in general, pentru ca am invatat cum sa ne purtam cu ei. De exemplu, in fiecare emisiune luam cate un comentariu negativ si…radem (cu umor) de el. Daca haterii vad lucrul asta, se mai inmoaie, incep sa rada si ei, alaturi de noi”, exemplifica Alex.

Cu toate acestea, internautii romani au alte probleme. „Atention span-ul, capacitatea de a se concentra, este redusa. Ne trezim cu comentarii total aiurea, fara legatura cu ce se intampla in clip si…ne dam seama ca este ceva gresit, acolo, la mijloc! Pur si simplu multi nu se concentreaza, comenteaza aiurea”, spune el.

O alta problema pe care ar rezolva-o este faptul ca internautii romani iau totul de-a gata. „Primim comentarii care ne critica, zic ca episodul a fost slab sau ca de ce dureaza atat pana la urmatorul si asa mai departe. Ei cred ca li se cuvine totul, cand, de fapt, este gratis pentru ei! Lucrurile insa, cel mai probabil, se vor schimba atunci cand va fi payment gateway”.

Alex Cotet considera ca in urmatorii ani, unele canale de YouTube, sprijinite chiar de platforma americana, vor avea posibilitatea de a introduce continut cu plata. „Pentru un abonament de 1 euro/an, vei avea acces la continutul nostru. Atunci, da, ai dreptul sa critici! Calitatea clipurilor va creste simtitor, de asemenea. Ai 400.000 de abonati, inmultit cu cate 1 euro/an fiecare, poti face super productii!”, spune Alex.

Urmatorul clip al Sector7 va aparea, cel mai probabil, saptamana aceasta. Vezi in articol emisiunea in care a fost invitat Alex Cotet si in care ofera amanunte despre activitatile „din spatele” camerelor dar si ce fel de clipuri apreciaza internautul roman.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea New Media »


Setari Cookie-uri