La prima accesare a acestei facilitati, Facebook solicita utilizatorului permisiunea de a folosi camera si microfonul, dupa care cere un nume pentru transmisie si selectarea celor care vad transmisia (Public/Prieteni/Doar eu/etc.). Conform anuntului oficial al companiei, transmisiile live, care au fost introduse experimental in decembrie, sunt disponibile pentru utilizatorii din SUA, dar Mediafax a testat aceasta facilitate si din Romania, potrivit Mediafax.

Transmisia este disponibila nu numai pentru conturile personale, ci si pentru persoane publice si paginile verificate, iar live-ul va putea fi realizat in curand si de pe dispozitivele cu Android. Comunicarea este unidirectionala (utilizatorul catre platforma, spre deosebire de Skype sau Facetime, care creeaza o conversatie), iar cei care vad transmisia pot reactiona prin mesaje text. Pentru a primi transmisiile live ale unui prieten sau ale unei pagini trebuie sa va abonati, ceea ce inseamna ca o transmisie neanuntata are, in momentul de fata, doar cativa spectatori.

Facebook le sugereaza doritorilor de live sa anunte transmisia inaintea acesteia, pentru un public mai mare. Clipul video transmis de Facebook este patrat. Utilizatorii au optiunea de a-l salva pe mobil dupa incheierea transmisiei. Platforma va incepe in curand sa ofere pe scara larga si diversificarea butonului de "like", anuntata anul trecut. Utilizatorii vor putea opta pentru alte sase tipuri de reactie la postarile altora: "angry", "sad", 'wow", "haha", "yay" si "love".

Sursa foto: Alexey Boldin_Shutterstock