IMM-urile nu reprezinta o prioritate pentru Guvernul Romaniei, sustine Patronatul Tinerilor Intreprinzatori din Romania (PTIR). In sustinerea acestei afirmatii, Patronatul a identificat un nou argument pe langa numeroasele comunicari transmise cu privire la initiative importante care ar contribui decisiv la crearea unui cadru potrivit dezvoltarii mediului de afaceri: site-ul www.imm.gov.ro nu mai exista si odata cu el toate informatiile existente.

De mentionat ca PTIR este un patronat al carui presedinte este Florin Jianu, fostul ministru pentru IMM-uri.

Nu numai ca IMM-urile nu au portofoliu dedicat, desi sunt motorul economiei si cel mai important actor economic, dar nu exista nicio sectiune speciala pe site-ul Ministerului Economiei, Comertului si Relatiilor cu Mediul de Afaceri (www.minind.ro);

Toate instrumentele pe care un antreprenor le are la indemana nu se regasesc intr-un singur loc. Mai mult decat atat: legea pentru IMM-uri (62/2014), Legea Intreprinzatorului Debutant (97/2014) si Strategia pentru IMM-uri Orizont 2020 (HG 859/2014) nu mai pot fi regasite pe niciun site guvernamental, pentru Programul de finantare Elvetiano-Roman nu exista nicio metodologie publicata oficial, iar toate activitatile desfasurate si create de catre reprezentantii guvernamentali in perioada in care IMM-urile aveau un portofoliu dedicat au disparut.

"Informatia este greu de accesat, politicile si programele dedicate antreprenorilor sunt foarte putine, iar rezultatul se va vedea pe termen lung", mai spun reprezentantii PTIR. Vorbim pe de o parte de un mediu de afaceri foarte slab, nesustinut si neinformat, iar pe de alta parte, de programe si initiative care vor disparea avand la baza justificarea ca nu exista cerere, continua PTIR.

In acest sens, PTIR cere repunerea in functiune a site-ului www.imm.gov.ro pentru crearea unui mediu de afaceri previzibil, consolidat si informat, caracterizat de instrumente suport eficiente.

UPDATE Miercuri, ora 15.00: Ministerul Economiei, Comertului si Relatiilor cu Mediul de Afaceri a transmis wall-street.ro o reactie oficiala cu privire la aceasta stire. Astfel, Astfel, MECRMA sustine ca sustinerea IMM-urilor este una dintre prioritatile strategice pentru anul in curs.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea New Media »


Setari Cookie-uri