7 Martie 2016

Yahoo analizeaza vanzarea unor active neesentiale de 1-3 miliarde de dolari



Yahoo analizeaza posibilitatea vanzarii unor marci, proprietati si alte active neesentiale in valoare de 1-3 miliarde de dolari, a declarat joi directorul Financiar al companiei, Ken Goldman, citat de Reuters.

Goldman a spus la o conferinta pentru tehnologie, media si telecomunicatii organizata de Morgan Stanley ca un comitet creat de companie pentru explorarea alternativelor la planul de separare a activelor de baza analizeaza vanzari rapide de active, conforn News.

El a aratat ca sunt in discutie marcile, terenurile, proprietatile si alte divizii sau operatiuni neesentiale, precizand ca Yahoo a vandut sau a licentiat in ultimii trei ani marci in valoare de peste 600 de milioane de dolari.

Actionarii si investitorii exercita presiuni tot mai mari asupra conducerii Yahoo pentru vanzarea principalei divizii a companiei, printr-o operatiune care sa separe compania de participatiile detinute la Yahoo Japan si Alibaba Group Holding.

Presa a relatat in ultimele saptamani ca printre posibilii cumparatori se afla Time, Verizon Communications si mai multe alte companii.
Goldman nu a confirmat informatiile, dar a spus ca sunt analizate variantele care creeaza cea mai mare valoare pentru actionari.



Citeste si