Bogdan Georgescu de la Bookster a fost invitatul Wall-Street 360 in saptamana „Totul pentru IMM-uri“ si a vorbit despre rezultatele platformei.

„Implinim astazi trei ani. Am pornit ca un proiect romantic care sa ajute oamenii sa citeasca mai mult. Modelul a plecat de la optimizarea costurilor de livrare - sa ducem cartile la biroul companiei, nu la fiecare abonat in parte“, povesteste Bogdan Georgescu, fondatorul Bookster.

Bogdan Georgescu si-a dat demisia de la conducerea companiei de imobiliare Colliers si a inceput un business in zona de carti. „Am fost atras de latura educationala. La Colliers am avut o biblioteca si a functionat. Patapievici spunea ca intelectul se dezvolta in timp si prin lectura de calitate. Dupa scoala, mai ales, cei mai multi oameni se opresc din crestere si dezvoltare. Educatia pare uneori rolul scolii si nimic mai departe. M-am gandit ca daca aduc oamenii mai aproape de carti pot creste ulterior. Noi venim dintr-un sistem de educatie deficitar“.

Inceputurile au avut o abordare diferita. Bogdan voia o biblioteca de carti electronice, mai simpla de administrat. „Am inceput cu ideea de a avea o biblioteca electronica. Dar ponderea pe piata era de 3%. Europa are in continuare o pondere mica - Germania, Franta au procente de 4-5%. In continuare oamenii prefera cartea fizica, ceea ce e complicat si pentru noi la nivel de logistica“.

24.000 de abonati in toata tara

Rezultatele Bookster sunt impresionante. „Lucram cu 160 de companii si 24.000 de abonati. A fost o crestere frumoasa. Am inceput cu un proiect pilot cu patru companii mici, iar in septembrie 2013 am pornit cu Banca Transilvania si ING. Avem o lista de asteptare de peste 100 de companii care asteapta sa intre in proiect in viitor“. In privinta chestiunilor financiare, Georgescu spuna ca „am ajuns la o cifra de afaceri de peste 500.000 de euro. Anul acesta vrem sa dublam cifra de afaceri. Anul trecut am avut o mica pierdere, iar anul acesta vrem sa facem pentru prima oara profit“.

Pornit ca un serviciu localizat in Bucuresti, s-a extins in toata tara. „Noi le facilitam accesul la carti de buna calitate, scumpe, pe care nu si le permiteau inainte. Cand am inceput Bookster am vrut sa facem un serviciu local in Bucuresti, doar in cladiri mari de birouri. Primul client, Banca Transilvania, avea sediul la Cluj si oameni in toata tara. Acum livram in sute de localitati din toata tara. Avem cam 2/3 din abonati in Bucuresti. Proportia se schimba treptat spre tara“.

Extindere in Statele Unite

„Surpriza mare a fost ca am inceput Bookster ca o biblioteca de carti de dezvoltare profesionala. M-am intalnit cu directori de HR care voiau carti pentru viata personala a angajatilor. Companiile care vin la Bookster nu mai vad doar dezvoltare profesionala, ci vor servicii pentru oameni completi. Avem 50.000 de carti pe o gama foarte larga de subiecte de interes“, spune Bogdan Georgescu.

La nivelul planurilor de viitor, Bogdan Georgescu ar vrea sa extinda Bookster in Statele Unite din toamna, incepand din aprilie urmand a pleca acolo pentru a studia posibile relatii cu investitori, dar si orasele in care sa se lanseze.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea New Media »


Setari Cookie-uri