Un copil de 10 ani din Finlanda a devenit cea mai tanara persoana care a primit un premiu din partea Facebook in cadrul programului gigantului american prin care ofera o suma de bani celor care gasesc vulnerabilitati in cadrul platformei sociale.

Jani, la 10 ani, a descoperit o modalitate de a sterge orice comentariu de pe Instagram, serviciul de photo-sharing pe care Facebook a platit 1 miliard de dolari in 2012.

Vulnerabilitatea pe care a descoperit-o Jani i-a oferit oportunitatea de a sterge comentariile oricarui utilizator, chiar si cele postate de „Justin Bieber”, i-a spus tanarul unui cotidian local finalandez. L-a lasat totusi in pace, insa i-a oferit pontul Facebook – retea sociala pe care, de altfel, este prea tanar pentru a intra, scrie presa internationala.

Facebook spune ca a reparat vulnerabilitatea si, mai mult, i-a oferit tanarului un premiu de 10.000$. Mai exact, parintilor copilului.

Janis stabileste astfel un nou record – cel mai tanar hacker premiat de Facebook. Anterior, „coroana” apartinea unui copil de 13 ani.

Cu cei 10.000 de dolari, Janis spune ca ar face ceea ce si-ar dori majoritatea copiilor – computere pentru el si fratele sau, o bicicleta noua si echipament de fotbal. De la lansarea programului de premiere, Facebook a oferit hackerilor peste 4,3 milioane de dolari, catre 800 de persoane.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea New Media »


Setari Cookie-uri