Contul de Twitter al cantaretei Katy Perry, cea mai urmarita persoana din lume de pe aceasta retea de microblogging, a fost piratat de un hacker din Romania, care a distribuit celor 89 de milioane de admiratori (”followers”) ai vedetei americane mesaje homofobe, rasiste si ironice la adresa rivalitatii acesteia cu starul country-pop Taylor Swift, informeaza BBC.com.

Katy Perry este persoana cu cel mai mare numar de admiratori pe Twitter, insa acest lucru nu a ferit-o pe vedeta americana de atacurile piratilor cibernetici. Contul de Twitter al cantaretei a fost piratat recent si mai multe mesaje (”tweet”-uri) care nu au fost scrise de artista au fost distribuite celor 89 de followers ai acesteia, scrie news.ro.

Unul dintre mesaje a fost adresat cantaretei Taylor Swift si pretindea faptul ca artistei americane ii era ”dor” de rivala ei. Aceste mesaje false au fost ulterior sterse si Katy Perry si-a schimbat parola de acces la contul ei de pe Twitter. Fanii au avut totusi timpul necesar pentru a face capturi de imagine si sa le distribuie apoi pe internet, in orele care au urmat acestui atac cibernetic.

Tweet-urile respective includeau mesaje homofobe, rasiste si un indemnat adresat fanilor cantaretei americane de a urmari un alt cont de pe Twitter. Hackerul a publicat cu aceasta ocazie si un link spre platforma online SoundCloud ce continea un cantec nelansat al cantaretei Katy Perry, intitulat ”Witness”.

Potrivit BBC, specialistii cred ca posesorul unui cont de Twitter creat in Romania - @sw4ylol - se afla in spatele acestui atac cibernetic.

Contul respectiv a primit deja o notificare de la SoundClound, dupa ce o plangere referitoare la incalcarea drepturilor de autor a fost facuta de Universal Music, casa de discuri cu care lucreaza Katy Perry.

Katy Perry, nascuta pe 25 octombrie 1984, este o cantareata americana, care a devenit cunoscuta cu single-ul ”I Kissed a Girl”, ce a ajuns in 2008 pe primul loc in topurile din peste 20 de tari, inclusiv in Statele Unite si Marea Britanie. Albumele si single-urile sale s-au vandut in peste 90 de milioane de copii pe plan mondial.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea New Media »


Setari Cookie-uri