Katy Perry este persoana cu cel mai mare numar de admiratori pe Twitter, insa acest lucru nu a ferit-o pe vedeta americana de atacurile piratilor cibernetici. Contul de Twitter al cantaretei a fost piratat recent si mai multe mesaje (”tweet”-uri) care nu au fost scrise de artista au fost distribuite celor 89 de followers ai acesteia, scrie news.ro.

Unul dintre mesaje a fost adresat cantaretei Taylor Swift si pretindea faptul ca artistei americane ii era ”dor” de rivala ei. Aceste mesaje false au fost ulterior sterse si Katy Perry si-a schimbat parola de acces la contul ei de pe Twitter. Fanii au avut totusi timpul necesar pentru a face capturi de imagine si sa le distribuie apoi pe internet, in orele care au urmat acestui atac cibernetic.

Tweet-urile respective includeau mesaje homofobe, rasiste si un indemnat adresat fanilor cantaretei americane de a urmari un alt cont de pe Twitter. Hackerul a publicat cu aceasta ocazie si un link spre platforma online SoundCloud ce continea un cantec nelansat al cantaretei Katy Perry, intitulat ”Witness”.

Citeste si:

Potrivit BBC, specialistii cred ca posesorul unui cont de Twitter creat in Romania - @sw4ylol - se afla in spatele acestui atac cibernetic.

Contul respectiv a primit deja o notificare de la SoundClound, dupa ce o plangere referitoare la incalcarea drepturilor de autor a fost facuta de Universal Music, casa de discuri cu care lucreaza Katy Perry.

Katy Perry, nascuta pe 25 octombrie 1984, este o cantareata americana, care a devenit cunoscuta cu single-ul ”I Kissed a Girl”, ce a ajuns in 2008 pe primul loc in topurile din peste 20 de tari, inclusiv in Statele Unite si Marea Britanie. Albumele si single-urile sale s-au vandut in peste 90 de milioane de copii pe plan mondial.