In fiecare luna, Google trimite cate un raport despre evolutia masinilor inteligente fara sofer – unele update-uri analizeaza subiecte simple, precum pe unde au fost plimbate masinile sau ce distanta au parcurs. In raportul din mai insa, Google a transmis faptul ca masinile inteligente stapanesc acum si „arta” claxonatului.

Claxonul nu trebuie folosit, ca in Bucuresti, pentru varsarea propriilor frustrari, ci poate fi folosit in momente chiar utile – si de aceea Google a introdus „claxonul inteligent” in masinile autonome. Daca cineva, de exemplu, intra fara sa se asigure pe banda masinii Google, claxonul se va activa, pentru atentionare. De asemenea, daca cineva da masina in marsarier, putand sa puna in pericol pasagerii din masina gigantului american, claxonul se activeaza din nou, scrie Cnet.com.

Cercetatorii au inceput prin a programa claxonul sa se auda doar in interiorul vehiculului, pentru a se asigura ca masina nu foloseste sistemul incorect, lucru care ar putea sa faca soferii umani sa reactioneze imprevizibil. Ulterior, dupa ce s-au asigurat ca functioneaza corect si in functie de circumstante, l-au activat si in exterior.

Claxonul are doua moduri – doua bip-uri scurte ca „o atentionare prietenoasa” si un claxon prelungit, pentru situatii periculoase.

Citeste si:
Coronavirus: Google pune la b─âtaie 800 de mil. de dolari
Alphabet, compania-mam─â a...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din sec╚Ťiunea New Media »Citește și
A doua solu╚Ťie digital─â ├«mpotriva coronavirus: CeMaFac.ro
Setari Cookie-uri