Gigantul IT Facebook, care detine cea mai populara retea de socializare din lume, a anuntat ca va oferi criptarea totala a conversatiilor pe aplicatia de mesagerie Messenger, masura care confirma tendinta marilor companii informatice de a intari dispozitivele impotriva supravegherii comunicatiilor consumatorilor, potrivit publicatiei franceze Le Figaro.

Messenger este in prezent folosit de circa 900 de milioane de utilizatori, fiind printre cele mai populare aplicatii de mesagerie din lume, potrivit News.ro.

Facebook a anuntat vineri, intr-un comunicat, ca utilizatorii Mesenger vor putea in curand sa aiba "conversatii secrete", care nu vor putea fi citite decat de catre participanti.

"Furnizarea catre utilizatori a unor mijloace de comunicare sigure contribuie in mod semnificativ la obiectivul de a face lumea mai deschisa si mai conectata", a declarat vicepresedintele Facebook, David Marcu, pe pagina sa de pe reteaua de socializare.

Optiunea de criptare totala este utila mai ales pentru a schimba informatii medicale cu un medic sau pentru a oferi date personale sau financiare celor apropiati, sustin reprezentantii Facebook.

Citeste si:
Ce trebuie sa stii despre mesajele criptate din aplicatiile de chat?
Tot ce trebuie sa stii despre...

Facebook a introdus deja in acest an mecanismul de criptare a conversatiilor pe aplicatia de mesagerie WhatsApp, pe care o detine. In aprilie, WhatsApp a implementat o noua metoda de criptare a tuturor datelor transmise prin intermediul sau, care face imposibila interceptarea lor si le ofera o securitate sporita clientilor.

Ulterior, alti giganti ai internetului, precum Google sti Apple, au introdus masuri similare de criptare a comunicatiilor. Masurile au fost luate in contextul dezbaterii aprinse privind dreptul la viata privata dintre companiile IT si autoritati, dupa ce Apple a refuzat cererile FBI de a debloca un iPhone folosit de teroristul din San Bernardino.

Sursa foto: Ttatty / Shutterstock.com

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea New Media »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Facebook vrea sa uneasca Messenger, Instagram si WhatsApp