Autoritatile poloneze l-au arestat pe Artem Vaulin, 30 de ani, originar din Ucraina, acuzandu-l de operarea unuia dintre cele mai mari platforme de torente din lume, Kickass Torrents (KAT).

Vaulin este fondatorul si principalul administrator al KAT. El este acuzat de incalcarea repetata a drepturilor de proprietate intelectuala. Autoritatile spun ca daunele depasesc 1 miliard de dolari.

Pe langa arestarea lui Vaulin, autoritatile au blocat si conturi din Estonia si Lituania si au intrerupt servere din Chicago si Canada, oprind astfel functionarea unor platforme precum Kickasstorrents.com, Kastatic.com, Tekat.tv, Kat.cr, Kickass.cr si asa mai departe, scrie presa internationala.

In ultimii ani, KAT a fost blocat in mai multe tari, precum Marea Britanie, Irlanda, Italia, Danemarca, Belgia si Malaezia. Pentru a-l prinde pe Artem Vaulin, agentii federali au procesat informatii despre modul de operare al KAT, cumparand reclame pe site si colectand date despre tranzactiile financiare si despre staff-ul platformelor. Aceste actiuni au dezvaluit faptul ca adresa de eMail a lui Vaulin era trim@me.com, gazduita de Apple. Investigatorii au cerut apoi ajutorul companiei americane, care a cooperat.

La finalul anului 2014, Pirate Bay, pe atunci cea mai mare retea de torrente din lume, a fost doborat de politia suedeza dupa o actiune spectaculoasa.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea New Media »


Setari Cookie-uri