Pokemon Go, al carui succes a dus la dublarea cotatiilor in numai doua saptamani, a realizat o contributie limtata la profitul Nintendo. Actiunile companiei japoneze au scazut cu 17%, cel mai mult dupa 1990, transmite MarketWatch.

Actiunile Nintendo au scazut luni cu 17%,cel mai mult dupa 1990, dupa ce compania japoneza a avertizat ca jocul Pokemon Go, al carui succes a dus la dublarea cotatiilor in numai doua saptamani, va avea o contributie limitata la profit, transmite MarketWatch. Titlurile diviziei din Japonia a McDonald’s, care a anuntat saptamana trecuta o colaborare cu Pokemon Go, au inversat la randul lor tendinta ascendenta, inregistrand un declin de peste 11%, conform News.ro

Bazat pe franciza Nintendo, Pokemon Go este primul hit al producatorului japonez de jocuri video. Jocul a fost dezvoltat de compania Pokemon, la care Nintendo detine o participatie de 32%, si compania Niantic, din San Francisco, la care Pokemon are in proprietate o participatie a carei marime nu a fost facuta publica.

Nintendo a anuntat vineri, dupa inchiderea bursei, ca profitul provenit din vanzarea dispozitivului Pokemon Go Plus a fost inclus an actuala estimare, de 35 de miliarde de yeni, pentru anul fiscal care se incheie in martie.

Compania va raporta miercuri rezultatele aferente primului trimestru fiscal, din perioada aprilie-iunie.

Sursa foto: Randy Miramontez / Shutterstock

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea New Media »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Programul magazinelor Profi de sarbatori