Google isi imbogateste portofoliul cu o aplicatie de video chat, numita Duo. Prezentata prima oara in cadrul conferintei Google I/O care a avut loc in luna mai, aplicatia de video chat Google Duo este acum disponibila utilizatorilor de Android si iOS.

Google Duo este o solutie dezvoltata doar pentru telefoanele mobile. Cei de la Google sustin ca focusarea exclusiva pe mobile le-a permis sa creeze o aplicatie extrem de rapida si usor de folosit. Dezavantajul este ca nu exista o versiune pentru desktop, scrie News.ro.

Noua aplicatie nu are nevoie de crearea unui cont pentru a fi folosita. Autentificarea se face in stilul WhatsApp, pe baza numarului de telefon. De altfel, Duo nu tine o lista de prieteni, ci ”se leaga” la contactele din telefon.

Caracteristica principala a noii aplicatii de la Google este simplicitatea. Duo nu aglomereaza interfata cu diverse optiuni si nici nu ofera, cel putin deocamdata, facilitati avansate, precum conferintele video. Utilizarea se rezuma la apelarea, respectiv acceptarea apelurilor. Dar totul decurge foarte rapid, iar stream-ul video este scalat automat in functie de viteza conexiunii.

In schimb, Duo ofera o functie unica in aglomerata piata a aplicatiilor de chat. Se numeste Knock Knock si consta in transmiterea fluxului video inca inainte de initierea apelului. In momentul in care utilizatorul este apelat, va putea vedea deja cine si ce face la celalalt capat al viitoarei convorbiri.

Citeste si:
Alianta gigantilor: Apple, Amazon, IKEA, pentru smart homes
Alianta gigantilor: Apple,...

Marele avantaj oferit de aceasta abordare este ca transmisiunea video incepe instant in momentul acceptarii apelului. Cand utilizatorul accepta apelul, nu mai asteapta pana la stabilirea conexiunii, aceasta fiind deja realizata in fundal.

De asemenea, functia Knock Knock ofera o perspectiva noua si interesanta. Vazand figura celui care-l apeleaza, dincolo de simpla afisare a numelui, utilizatorul beneficiaza de mai mult context si ii este mai usor sa decida daca accepta sau nu apelul respectiv.

Din pacate pentru utilizatorii de iPhone, deocamdata facilitatea Knock Knock este disponibila doar pe Android.

Lansarea noii aplicatii nu schimba cu nimic ecosistemul aplicatiilor de chat al celor de la Google. Compania americana vede Duo ca o aplicatie pentru utilizatorii finali, in timp ce vechea aplicatie Hangouts devine acum o solutie pentru domeniul business, acolo unde functii precum conferintele video sunt mult mai necesare.

Citeste si:
Un sistem al Google ajuta la depistarea cancerului de san
Un sistem de inteligenta...

Sursa foto: Pixabay

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea New Media »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Aplicatii si accesorii smartphone utile pentru oamenii de business