Aproape o treime (32%) din populatia online din peste 21 de tari este mereu preocupata de propria siguranta, in comparatie cu doar zece procente care afirma ca nu are aceasta temere.

GfK a chestionat online peste 25.000 de persoane despre cat de mult sunt de acord, pe o scara de 1 la 7 puncte, cu afirmatia "Eu sunt mereu preocupat de siguranta si securitatea mea". Analiza raspunsurilor care se refera la optiunea “sunt de acord” si cele de la polul opus („nu sunt de acord”) permite companiilor sa inteleaga acele tari si segmentele de public cu cele mai puternice preocupari in jurul valorii de siguranta, in scopul de a identifica oportunitatile de business si de a oferi solutii care sustin nevoile specifice din fiecare piata.

Tarile din America Latina, Turcia si Rusia se claseaza in primele cinci in topul celor mereu preocupate de securitate

In Brazilia si Turcia, mai mult de jumatate din populatia internauta a spus ca este mereu preocupata de siguranta si securitate: 64 de procente in Brazilia si 54% in Turcia. Ele sunt urmate de Mexic cu 48 de procente, Argentina (43%) si Rusia (42%).

Pentru tarile din America Latina si Rusia, acest lucru se coreleaza cu nivelele superioare de criminalitate inregistrate, in timp ce nivelul de preocupare in cazul Turciei este legat de atacurile teroriste.

Cetatenii din Suedia, Germania si Olanda se simt cel mai in siguranta

Prin contrast, Suedia, Germania si Olanda inregistreaza cele mai ridicate procente la capitolul siguranta personala perceputa de populatie. In Suedia, 30% nu sunt de acord cu afirmatia "preocupati intotdeauna", urmata de Germania si Olanda, cu cate 22 de procente.

In Suedia, barbatii se simt mai degraba in siguranta, cu o treime (34%) fiind in total dezacord cu afirmatia de mai sus, in comparatie cu doar un sfert (26%) dintre femei. In Germania si Olanda, procentele se impart mai uniform intre sexe - in Germania, 24% dintre barbati si 20% dintre femei si, in Olanda, 23% dintre barbati si 21% in cazul femeilor.

Totusi, femeile nu sunt intotdeauna mai preocupate de siguranta in comparatie cu barbatii

La nivel global, femeile sunt putin mai ingrijorate decat barbatii pentru siguranta si securitatea lor - 34%, comparativ cu 30% dintre barbati.

In cazul fiecarei tari, cele mai mari diferente de gen le remarcam in Turcia, Rusia si Spania, care toate inregistreaza o diferenta de 12 puncte procentuale intre numarul femeilor intotdeauna ingrijorate fata de cel al barbatilor.

Cu toate acestea, in Hong Kong, Belgia si Olanda, barbatii sunt mai preocupati de securitatea personala decat femeile. In Hong Kong, 39% dintre barbati sunt de acord cu afirmatia (cu trei puncte procentuale mai mult decat in � � cazul femeilor), in timp ce in Belgia avem 18% dintre barbati (un punct procentual peste femei), iar in Olanda, 11% dintre barbati (patru procente mai mult).

Varsta are un impact redus asupra preocuparilor pentru siguranta personala

Cei cu varsta cuprinsa intre 20 - 29 de ani si 30 - 39 de ani au cel mai mare potential sa fie mereu preocupati de siguranta, cu cate o treime in fiecare grupa de varsta. Exista o diferenta foarte mica intre acestea si celelalte grupe de varsta: 32% dintre cei cu varsta intre 40 si 49 de ani, 31% dintre cei peste 60 ani, 30% dintre adolescentii (15-19 ani) si 29% dintre cei cu varsta de 50-59.

Romanii, putin preocupati de securitate

Un studiu asemanator realizat la nivelul tarii noastre pe intreaga populatie arata ca teama pentru siguranta personala nu se regaseste in topul preocuparilor romanilor. Terorismul ii ingrijoreaza pe 7% dintre romani, in vreme ce imigratia pe 4,5% dintre ei, iar fundamentalismul si extremismul religios doar pe 3%.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea New Media »


Setari Cookie-uri