Reactiile pozitive pe Facebook pot aduce tot atata fericire cat o casatorie sau a avea un copil, conform unui nou studiu realizat pe 1.910 utilizatori din 91 de tari.

Studiul a fost realizat de Carnegie Mellon University si a aratat faptul ca userii care primesc reactii pozitive la postari se simt mult mai bine si mai increzatori. Starile de bine apar in cazul comentariilor pozitive si a engagement-ului, si nu ca urmare a unor simple like-uri.

Studiul a subliniat ca 60 de comentarii pozitive pot fi echivalentul senzatiei de fericire atunci cand te casatoresti sau ai un copil.

“Important este faptul ca prietenii care comenteaza isi iau din timpul lor pentru a personaliza un raspuns, un comentariu pozitiv. Simplul act al acestei comunicari ii readuce aminte recipientului de faptul ca are relatii importante si prieteni apropiati”, spune dr. Moira Burke, co-autoare a studiului.

Studiul contrazice deci notiunea conform careia a folosi social media ii poate face pe oameni sa se simta mai singuri sau mai izolati, chiar depresivi.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea New Media »


Setari Cookie-uri