Twitter se pregateste sa puna in practica una dintre cele mai importante schimbari privind modul in care sunt acceptate postarile, de la infiintarea companiei si pana in prezent.

Limita de 140 de caractere face parte din ADN-ul Twitter, fiind practic una din asa-numitele ”limitari frumoase” care a diferentiat reteaua sociala condusa de Jack Dorsey si a transformat-o in cea mai importanta sursa de informare din lume, scrie News.ro.

La inceputul acestui an, a circulat chiar informatia ca Twitter ar putea renunta la aceasta limitare si ar urma sa permita postarea unui numar nelimitat de caractere. Se pare ca, in cele din urma, s-a luat decizia de a contoriza doar textul propriu-zis in limita de 140 de caractere.

Incepand cu 19 septembrie, Twitter nu va mai lua in calcul elementele multimedia si citatele atunci cand numara cele 140 de caractere. Astfel, fotografiile, clipurile video sau animatiile cu link-urile aferente vor fi excluse de la numaratoare, facand astfel loc mai multor caractere.

De asemenea, numele de utilizatori plasate la inceputul posturilor nu vor mai fi nici ele contorizate. Asta inseamna ca replicile dintre utilizatori vor beneficia de mai mult spatiu de exprimare, adaugandu-se elementelor multimedia si citatelor care nu sunt numarate si numele de utilizatori, dar doar atunci cand sunt plasate la inceputul mesajului (adica atunci cand este vorba despre un dialog).

Limita de 140 de caractere vine din faptul ca Twitter a luat nastere ca un mijloc de comunicare prin intermediul SMS-urilor. In ciuda evolutiei si mutarii online, unde o astfel de limitare nu mai era necesara, Twitter a ales sa ramana la decizia initia.

Succesul Twitter nu sta insa in celebra limita de 140 de caractere, ci in ordinea cronologica a posturilor din timeline. Spre deosebire de Facebook, care foloseste un algoritm, posturile afisate pe Twitter sunt in ordine invers cronologica, facand din aceasta retea sociala o excelenta sursa de informatii in timp real.

Sursa foto: Yeamake / Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea New Media »


Setari Cookie-uri