Snap Inc., compania care detine serviciul social Snapchat, a ales bancherii pentru IPO-ul din viitorul apropiat. Astfel, Morgan Stanley si Goldman Sachs vor conduce deal-ul, in timp ce JPMorgan, Deutsche Bank, Allen & Co., Barclays si Credit Suisse vor fi joint bookrunners.

Compania de photo sharing s-ar putea lista in martie, la o evaluare de 25 de miliarde de dolari sau mai mult, spun oameni familiari cu situatia, pentru Business Insider.

Listarea ar putea sa depinda, insa, si de alegerile din SUA si starea pietelor de capital. Chiar si asa, cel mai probabil Snapchat va deveni companie publica in prima parte a anului viitor.

Compania a refuzat la doi ani de la lansare o oferta de achizitie de 3 miliarde de dolari, din partea Facebook – o miscare controversata, avand in vedere ca Snapchat nu produsese, inca, niciun venit. Snap este una dintre cele mai anticipate IPO-uri de la listarea Alibaba de 25 miliarde de dolari, din 2014.

Snap va genera intre 250 si 350 de milioane de dolari din advertising anul acesta, urmand sa se apropie de 1 miliard de dolari venituri in 2017.

Citeste si:
O adolescenta rapita a fost salvata cu ajutorul aplicatiei Snapchat
O adolescenta rapita in...

In Romania, in randul adolescentilor (14-17 ani) aplicatia este si mai folosita: 52% dintre adolescenti au cont pe Snapchat, iar 65% dintre ei o folosesc zilnic. Spre comparatie, Facebook este folosit zilnic de 95% dintre utilizatorii din grupa de varsta 18-24 si de 92% de catre cei din grupa 14-17 ani.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea New Media »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Oferta publica initiala a Snapchat
Setari Cookie-uri