Facebook a obtinut profit si venituri peste estimari in trimestrul patru, depasind cu mult estimarile analistilor, cu o crestere puternica a afacerilor cu publicitate pe dispozitive mobile, demonstrand ca o controversa legata de asa-numitele stiri false si masurarea incorecta a publicitatii a avut un impact redus asupra performanselor financiare, transmite Reuters.

Cu un profit trimestrial de 3,57, de peste doua ori mai mare fata de cel de 1,56 de miliarde de dolari raportat in urma cu un an, compania nu da semne de incetinire a cresterii. Actiunile Facebook au urcat cu 0,2% in timpul tranzactiilor electronice de dupa inchiderea bursei din New York. Compania a avertizat in noiembrie ca cresterea veniturilor din publicitate va incetini semnificativ din cauza limitelor existente pentru publicitate, respectiv numarul de reclame pe care Facebook le poate afisa pentru fiecare utilizator, conform News.ro.

Veniturile totale au crescut insa la 8,81 miliarde de dolari, de la 5,84 de miliarde de dolari in aceeasi perioada a anului trecut. "Cred ca ritmul de crestere va incetini, dar se va mentine la un nivel ridicat. Veniturile au urcat cu 57% in 2016, iar modelul nostru actual prevede un avans al veniturilor de 38% in 2017. Acesta este inca impresionant”, a spus Michael Pachter, analist la Wedbush Securities.

Facebook a primit o lovitura miercuri, exact inainte de inchiderea bursei, cand un juriu din Texas a decis ca divizia de realitate virtuala Oculus si alti acuzati sa plateasca o suma totala de 500 de milioane de dolari publisherului de jocuri video ZeniMax Media, pentru incalcarea unui acord de nedivulgare a unor informatii.

Publicitatea pe dispozitive mobile a continuat sa creasca, generand 84% din veniturile din publicitate, fata de 80% in 2015. Facebook ar urma sa genereze venituri din publicitate mobila de circa 29,71 miliarde de dolari in 2017, potrivit firmei de cercetare a pietei eMarketer, in crestere cu circa 35,2% fata de 2016.

Citeste si:
Utilizatorii Twitter, obligati sa plateasca serviciile premium
Twitter ar putea lansa...

Directorul general Mark Zuckerberg a declarat miercuri analistilor ca anticipeaza cresterea semnificativa a angajarilor si a altor cheltuieli, in 2017, pentru investitii in video si alte prioritati. Zuckerberg a spus ca atentia va fi pe generarea de continut video scurt, original, continut episodic profesional, produs de la saptamana la saptamana.

Utilizatorii ar trebui sa revina pe Facebook pentru a fi la curent cu ce se ntampla cu show-ul lor favorit, sau cu o figura publica, a explicat el. Presedintele american DonaldTrump s-a folosit de acest serviciu marti, cand a transmis anuntarea nominalizarii sale pentru conducerea Curtii Supreme, Neil Gorsuch, pe Facebook Live.

Strategia Facebook este un pericol nu doar pentru YouTube, detinuta de Google, dar si pentru companii de televiziune din generatia viitoare, cum este Netflix. Performantele bune ale Facebook pot umbri si perspectivele ofertei publice initiale a Snap. Facebook concureaza Snap in principal prin serviciul Messenger service, dar si cu WhatsApp si Instagram.

Facebook se apropie de 2 miliarde de utilizatori lunari, anuntand ca circa 1,86 de miliarde de oameni au folosit lunar serviciul companiei, pana la 31 decembrie, in crestere cu 17% fata de 2015. Numarul de utilizatori zilnici de pe dispozitive mobile a avansat cu 23%, la 1,15 miliarde. Peste 90% dintr utilizatorii Fcebook acceseaza reteaua prin dispozitive mobile. China nu va contribui prea curand la aceasta crestere, Zuckerberg excluzand o extindere iminenta a Facebook in cea mai populata tara a lumii.

Citeste si:
Facebook ajunge la aproape 1,6 miliarde de utilizatori
Facebook ajunge la aproape...

Sursa foto: Marcel De Grijs | Dreamstime.com

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea New Media »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Cum arata batalia retelelor sociale: miliarde de euro, "invartite" in industrie