13 Februarie 2017

Enciclopedia online Wikipedia a eliminat tabloidul The Daily Mail din categoria surselor credibile



Enciclopedia online Wikipedia a eliminat informatiile din editiile de print si online ale tabloidului britanic, concluzionand ca acestea sunt ”in general nerealiste”, a anuntat CNN.

Decizia a venit ca urmare a lungilor dezbateri, cu privire la credibilitatea ziarului Daily Mail, in comunitatea editorilor voluntari de la Wikipedia. Editorii au explicat, miercuri, ca hotararea a fost luata ca urmare a reputatiei ziarului pentru fapte verificate ”jalnic, senzationalism si stiri fabricate”, conform News.ro.

Ei recomanda instalarea unui ”filtru de editare”, care ”sa-i atentioneze atunci cand se folosesc referinte din Daily Mail”. Si mai incurajeaza voluntarii sa revizuiasca sutele de citari din Daily Mail existente deja pe Wikipedia si sa le mute/inlocuiasca cu unele adecvate”. The Daily Mail nu a dorit sa comenteze. Tabloidul The Daily Mail este unul dintre cele mai de succes ziare din Marea Britanie, iar site-ul lui - furnizeaza 1.600 de povesti pe zi - este cel mai citit ziar in online din lume.



Citeste si