De la acel moment, cercetatorii stiintifici au facut pasi uriasi in tehnologie. Au creat sisteme computerizate care copiaza in profunzime sistemul neuronal al omului si au capacitatea de a rezolva probleme. Astazi, supercomputerele nu numai ca inving cu usurinta jucatorii de sah, ci chiar au succes la jocuri sofisticate cum ar fi Go, jocul chinez vechi de 3000 de ani, si la competitii de poker, in cadrul carora s-e intrec cu mai multi jucatori profesionisti.

Cum functioneaza insa aceste sisteme ale inteligentei artificiale si cum reusesc acestea sa castige astfel de competitii? Cum a putut AlphaGo, un program dezvoltat de Google DeepMind, sa invinga un mare maestru al jocului Go? Libratus, un robot software, a reusit sa castige 1,5 milioane de dolari de la patru dintre jucatorii de poker de top din lume, intr-o competitie care a durat trei saptamani, intr-un casino din Pittsburgh. Astfel de reusite ale inteligentei artificiale nu numai ca arata o gandire puternic strategica, ci chiar scot in evidenta capacitatea de a intui si anticipa actiuni neprevazute precum jocul la cacealma.

Vrei sa citesti articolul complet?

Aboneaza-te la Wall-Street!

Prin abonamentul Wall-Street devii parte a comunitatii de afaceri de top din Romania. Toate informatiile noastre sunt create pentru a te ajuta sa fii mai bun in activitatea ta zilnica.

Aboneaza-te! Am deja cont
Sursa foto: Shutterstock: Zapp2Photo