Facebook, Mozilla, City University of New York si alte companii din industria tech si-au unit fortele pentru a lansa un fond in valoare de 14 milioane de dolari dedicat alfabetizarii in materie de stiri. Banii vor fi investiti in News Integrity Initiative, cu scopul de a creste increderea in jurnalism, informand totodata mai clar cetatenii in ceea ce priveste depistarea stirilor false.

Printre alti finantatori se numara Craig Newmark Philantropic Fund, Ford Foundation, Democracy Fund, AppNexus sau Betaworks. Banii vor fi alocati catre cercetare si proiecte speciale, printre care si intalniri cu experti ai industriei. Scoli de jurnalism din state se vor implica, de asemenea, in proiect, scrie Venturebeat.com.

“A creste alfabetizarea in materie de jurnalism este o prioritate globala”, considera oficialii Facebook. Inclusiv in Romania, exista multiple site-uri si canale de stiri care promoveaza, intermitent sau aproape continuu, stiri false sau extrem de partinitoare.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea New Media »


Setari Cookie-uri