Am intrebat Ministerul condus de Doina Pana pe ce baza s-a luat decizia intreruperii aplicatiei “Inspectorul Padurii”, informatie aparuta in media, care a fost folosita intens in 2016 pe vremea Guvernului condus de Dacian Ciolos, pentru stoparea taierilor ilegale din Romania. In replica, oficialii Ministerului Apelor si Padurilor a spus ca doreste sa precizeze urmatoarele:

• In anul 2014, la initiativa doamnei ministru Adriana Doina Pana, la momentul respectiv avand functia de Ministru Delegat pentru Ape, Paduri si Piscicultura, s-au dezvoltat si implementat aplicatiile Woodtracking (obligatorie pentru toti operatorii economici ce pun in circulatie materiale lemnoase) si IWoodtracking (destinata agentilor constatatori – personal silvic, politisti, jandarmi etc) - cunoscute sub denumirea „RADARUL PADURILOR”. Totodata, ca urmare a colaborarii cu Serviciul de Telecomunicatii Speciale, a fost creata posibilitatea ca orice cetatean, care observa in trafic un transport de material lemnos, sa poata verifica legalitatea acestuia prin apelarea numarului de urgenta 112 (o statistica a apelurilor se poate consulta accesand site-ul www.112.ro sectiunea „Informare publica”). Aceste actiuni au avut un impact major asupra reducerii taierilor si transporturilor ilegale de materiale lemnoase.

Vrei sa citesti articolul complet?

Aboneaza-te la Wall-Street!

Prin abonamentul Wall-Street devii parte a comunitatii de afaceri de top din Romania. Toate informatiile noastre sunt create pentru a te ajuta sa fii mai bun in activitatea ta zilnica.

Aboneaza-te! Am deja cont
Sursa foto: Shutterstock: TutuIonatan