Cand vorbim despre bloguri in ziua de azi, vorbim despre o resursa care se extinde pe toate planurile - de la informatii noi din nise variate, la experiente personale sau constructia pas cu pas a unui brand personal. Dar, pentru a nu intra in vreo „teorie a blogging-ului”, va las mai jos o lista, in ordine aleatorie, cu cateva bloguri care, cu siguranta, iti imbogatesc viata intr-un mod practic si destept. Ce au in comun? Un brand bine definit, o atentie sporita la documentarea si selectia subiectelor, un design curat si foarte user-friendly, articole lucrate din toate punctele de vedere (forma si continut) si o voce distincta, care te prinde si pe care ajungi sa o recunosti din primele cuvinte.

1. Wait but why

O adevarata comunitate construita in jurul lui Tim, acest blog e atipic si genial in modul in care abordeaza subiecte complexe, dintre cele mai diverse: de la cum iti alegi cariera ideala, la viitorul omenirii prin inteligenta artificiala si pana la... Este genul de blog pe care imi place sa il explorez in diminetile linistite, cand am timp sa parcurg articole foarte lungi si sa inteleg problemele pe care le ridica. Asadar, daca vreti sa cititi articole stiintifice in limbaj super simplu si prietenos, care sa va deschida noi perspective, acesta este locul potrivit.


2. Bakadesuyo / Eric Barker

Daca vrei sa inveti cum sa aplici neurostiintele in dezvoltarea personala si in viata de zi cu zi, plus ceva inspiratie din filozofie aplicata (de ex. stoicism), atunci Eric Barcker e sursa potrivita. Un blog destept, bine structurat, cu foarte multe date din cercetare si inovatiile cognitive din prezent. Mai mult decat atat, gandit si pentru oamenii mereu pe fuga, fiecare articol are un rezumat la final, pe puncte, pentru a-ti lua ceea ce-ti trebuie.

3. Neil Patel

Un blog de specialitate cu foarte multe resurse utile si idei care sa te inspire si sa te invete lucruri noi, daca esti un profesionist in comunicare, marketing digital, content marketing etc. Neil Patel si-a construit un brand personal puternic prin acest continut util si valoros, iar blogul (dublat acum si de un podcast) ramane unul dintre cele mai bune din domeniu, tocmai pentru ca e bine documentat, foloseste studii de caz si exemple relevante.

4. Seth Godin

Inca un exemplu de brand personal construit si prin continut, Seth Godin este omul care scrie zilnic pe blog, de peste 10 ani. Este poate cel mai bun exemplu de voce distincta, care printr-un continut redus la esential (o postare nu are mai mult de jumatate de pagina) reuseste sa creeze un impact de durata. Un blog la care apelez de cate ori am nevoie de o perspectiva diferita sau putina inspiratie pentru o noua zi.


5. Blogul Farnam Street

Minimalist, plin de idei noi din business, stiinte, dezvoltare personala, cognitivism si multe altele, un blog care te pune pe ganduri, de asemenea. Descoperi foarte multe despre biasuri si creierul uman, informatii care sa te ajute in luarea deciziilor, leadership, management etc. De neratat: recomandarile de carte si newsletter-ul Farnam Street.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea New Media »


Setari Cookie-uri