In ultimii ani, companiile au inteles si simt tot mai puternic nevoia de specialisti in User Experience Design, pentru ca un produs nu poate fi de succes daca nu ofera o experienta completa si pozitiva userilor. Au nevoie de User Experience Designers avand cunostinte nu doar de research, stiinte cognitive, design, dar si de psihologie, de branding si marketing, pentru a intelege atat produsul pe care il creeaza, cat si consumatorul care va interactiona cu acel produs.

Universitatile din Romania nu pregatesc viitori specialisti in User Experience Design

Desi piata de munca in acest domeniu este intr-o continua dezvoltare, iar numarul start-up-urilor si a companiilor care fac produse si inovatie de produs in Romania a crescut considerabil, universitatile din tara nu investesc in aceasta zona atat de importanta pentru succesul unui produs, iar din acest motiv forta calificata de lucru este greu de gasit. In acest context, Asociatia Romana de User Experience Design isi asuma un rol important in educarea noului val de angajati si vine cu o solutie concreta: UX Days - primul bootcamp intensiv de user experience design din Romania, cu o curricula gandita special sa acopere toate zonele de interes pentru un job in acest domeniu.

Profesori de la universitati de prestigiu din UK si Usa vin in Romania intre 30 octombrie si 3 noiembrie pentru a sustine un curs accelerat de UXD

UX Days inseamna 5 zile intensive de cursuri, prin intermediul carora participantii vor interactiona direct cu traineri de top, cu experienta vasta in User Experience Design. In ceea ce priveste zona de educatie formala, Ben Woods, Lector UXD la Kent state University din Usa, va tine un curs de doua zile in care va trece gradual de la identificarea problemelor, la crearea unor solutii si produse care sa corespunda nevoilor pe care consumatorul le are.
Partea de UX Research va fi acoperita de Stephanie Troeth, UX Consultant & Guest Lecturer University of Greenwich din UK, cu o experienta in domeniu de peste 15 ani, lucrand in companii ca Mailchimp sau Clearleft.

Un alt modul important si de neratat este si cel de strategie in UX, sustinut de Jason Mesut, Director Resonant Design and innovation Lab & Local Leader ixDa, care se adreseaza business-urilor de orice fel, fie ca este vorba de un start-up sau de o corporatie.

UX Days pune la dispozitia participantilor 40 de locuri pentru cele 5 zile de cursuri intensive de UXD (din care mai sunt disponibile mai putin de jumatate). Evenimentul se adreseaza atat celor din domeniul UX si Design, cat si celor specializati in Customer Experience sau Product Management.

Evenimentul are loc in perioada 30 octombrie - 3 noiembrie la Mezanin, Palatul Universul, iar biletele pot fi achizitionate online pe www.uxdays.ro.

Pentru ca Asociatia Romana De UX isi doreste sa sustina comunitatile de inovatie si start-up-urile, pune la dispozitie un numar de 3 bilete Full Pass, cu un discount de 50% pentru specialistii care lucreaza ca freelancers, intr-un start-up sau ONG. Cei interesati pot afla mai multe detalii la adresa contact@uxdesign.ro.

UX Days este un eveniment organizat de Asociatia Romana de User Experience Design, un ONG care promoveaza si sustine dezvoltarea practicii de User Experience Design din Romania, organizand din 2015 UX Bucharest, prima conferinta de UX Design din Europa de Est. Evenimentul este organizat in colaborare cu Lagom Agency.

Partener educational: Kent state University

suporteri: TEDxEroilor, Startarium, UXpa, UX Planet, The Institute & Internetics

Parteneri media: IQads&smark, Wall-street, Cariere Online, Bursa, Tech Cafe, PIN Magazine

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea New Media »


Setari Cookie-uri