Societatea Pentru Tipar Notificarea.ro, un start-up pornit din judetul Cluj, lanseaza Notificarea.ro, un serviciu inovator care simplifica semnificativ pentru companii procedura de notificare a debitorilor in scopul recuperarii de creante. Dezvoltat de o echipa de specialisti IT din judetul Cluj, Notificarea.ro se adreseaza companiilor de orice dimensiuni si vizeaza, cu precadere, IMM-urile care nu au departamente juridice proprii si nu pot gestiona intern activitatea de recuperare de creante.

Serviciul Notificarea.ro a fost dezvoltat in urma unei investitii de 150.000 euro in dezvoltarea platformei si in expertiza juridica.

Lansarea acestui serviciu are loc in contextul in care, la nivel national, conformarea voluntara la plata s-a redus semnificativ. Astfel, 45% dintre companiile din Romania au datorii catre alte companii, potrivit unei sondaj realizat pe platforma iVOX, la solicitarea Notificarea.ro, in luna februarie. Indisciplina contractuala este in crestere, in ultimii ani, ca urmare a dezechilibrelor macroeconomice si a lipsei de predictibilitate la nivelul mediului de afaceri.

Serviciul Notificarea.ro faciliteaza companiilor somarea debitorilor in vederea conformarii la plata, scutind intreprinzatorii de:

  • drumuri la Posta,
  • trimiterea de notificari si apeland la serviciile postale/curierat,
  • inregistrare recipiselor, care atesta comunicarea cu debitorul, servicii de arhivare.

Potrivit legislatiei in vigoare, inainte de a actiona in instanta clientii rau-platnici, acestia trebuie notificati oficial in legatura cu debitele restante. Prin utilizarea serviciului Notificarea.ro, companiile pot face acest lucru in cateva minute, beneficiind de costuri semnificativ mai mici.

Retail jobs

„Reducerea de costuri este de 60% fata de cele angajate traditional cu societatile de avocatura sau de debit collection. De asemenea, Notificarea.ro le ofera companiilor posibilitatea de a rezolva rapid o problema stringenta si cu impact in activitatea firmei, cum este cea a recuperarii datoriilor, crescand gradul de autonomie al acestora, grabind procesul si simplificand toate aceste demersuri”, spune Ana Maria Morar, Project Manager Notificarea.ro.

Serviciul oferit de Notificarea.ro ofera doua cai de comunicare: prin posta electronica, cu raport electronic care atesta transmiterea si receptia mesajului electronic, si prin serviciile postale sau de curierat, in scrisoare recomandata, cu confirmare de primire si valoare declarata. Documentele care atesta comunicarea notificarii catre debitor sunt automat introduse in dosarul electronic al notificarii comunicate, odata ce recipisele sunt returnate de serviciile postale.

Citeste si:
FAN Courier extinde operațiunile de curierat în Republica Moldova
FAN Courier extinde...

Costul notificarii transmise prin posta electronica via Notificarea.ro este de 5 lei atunci cand companiile opteaza pentru pachetul de 10 notificari, in timp ce o notificare transmisa prin serviciile postale sau de curierat, apeland la acelasi serviciu, in scrisoare recomandata, cu confirmare de primire si valoare declarata costa 30 de lei, la achizitia pachetului de 10 notificari. Costul pentru generare/expediere individuala este de 9 lei, pentru notificarea transmisa prin posta electronica, si 39 de lei, pentru cea transmisa prin servicii postale sau de curierat.

„Notificarea de plata generata si transmisa prin utilizarea serviciului nostru pune in intarziere debitorii, potrivit legislatiei in vigoare. In cazul putin probabil al neconformarii la plata, clientii nostri pot declansa, in baza notificarii transmise si a documentelor care atesta comunicarea cu debitorul, procedura judiciara pentru recuperarea debitului prin executor judecatoresc”, mai spune Ana Maria Morar.

Citeste si:
5 trenduri în web design cărora să-ți aliniezi site-ul în 2022
5 trenduri în web design...
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:

Setari Cookie-uri