Noul iCEE.fest: UPGRADE 100 – cel mai mare festival din regiune dedicat transformarilor provocate de internet si tehnologie, va avea loc la Bucuresti joi si vineri, saptamana viitoare.

Din acest an, organizatorii au anuntat un nou format, in agenda fiind peste 150 de speakeri de la marile companii din digital si tehnologie.

  • Google si Facebook vin cu cele mai mari delegatii din istoria de 8 ani a festivalului
  • Vor fi 11 linii de continut variate, de la video gaming, publicitate online si viralitate, pâna la jurnalism si PR, continuând cu VR/AR si experimente de comunicare, e-commerce, fintect, e-health si multe alte directii.

In festival debuteaza anul acesta si un amplu eveniment paralel dedicat intâlnirii startup-urilor cu investitorii: UPGRADE 100 Startups.

  • Accesul startup-urilor se face fie pe baza de bilet, fie prin inscriere (locuri limitate) pentru bilete subventionate 100%, aici.

Astfel, in a doua zi a festivalului, 14 iunie, vor fi doua scene dedicate, cu subiecte legate de cresterea accelerata, despre corporatii care cauta investitii in startup-uri, despre cum sa obtii finantare europeana precum si competitii pentru startup-uri cu un mare premiu de 50.000 de euro.

Continut valoros pentru startup-uri si antreprenori

>>> Scena UPGRADE 2 dedicata startup-urilor – agenda completa este publicata aici - va fi deschisa cu o dezbatere despre oportunitatile de finantare la orice nivel al dezvoltarii ai fi, cu reprezentanti ai unor importante fonduri de investitii, printre care Ondrej Bartos (General Partner Credo Ventures), Krzysztof Palucki (Associate OTB Ventures), Dan Mihaescu (GapMinder) sau Panagiotis Karampinis (Endeavor Greece).

>>> Apoi vor prezenta asa-numitii „growth hackeri”: Ben Kaplan (PR Hacker) va vorbi despre cum sa ajungi in atentia presei, Ferdinand Goetzen (Recruitee) vine cu insght-uri despre cum sa construiesti cea mai buna echipa, iar Theodore Moulos si Adrian Vlasiu (GrowthRocks) vor prezenta 13 strategii de crestere neconventionale.

>>> O scena dedicata startup-urilor din România nu ar fi completa fara UiPath, primul unicorn nascut in România – compania care a reusit performanta sa ajunga de la sub 200 de milioane de dolari la peste 7 miliarde evaluare in doar doi ani.

  • Razvan Antim, business development manager la UiPath, va spune povestea si va oferi sfaturi valoroase despre cum s-a ajuns la aceasta explozie, dupa mai bine de 10 ani de la lansarea companiei, in 2005.

>>> Pe aceeasi scena, Orange isi va prezenta câteva dintre echipele care au participat la acceleratorul Orange Fab.

Alaturi de Monica Obogeanu, startup programs manager Orange, pe scena vor urca Vlad Cazan (Kfactory), Bogdan Nourescu (CBNAgro.tech), Vlad Busila (Mozaik), Radu Motisan (uRADmonitor) si Adina Rosca (Fundatia Orange).

>>> Sesiunea a doua va incepe cu „agora investitorilor” unde, la aceeasi “masa”, vor sta potentiale sute de milioane de euro reprezentate de fondurile de investitii pe care acestia le reprezinta.

Printre cei care vor discuta cele mai importante aspecte investitionale pentru startup-urile din regiune sunt: Dimitris Kalavros-Gousiou - Velocity Partners VC, Ondrej Bartos - Credo Ventures, Panagiotis Karampinis - Endeavor Greece, Mihai Sfintescu - Abilito Capital, Iulian Circiumariu - V7 Capital, Dragos Stanescu - 0 Day Capital, Cosmin Ochisor - GapMinder Venture Partners, Mihaly Szalontay - Flashpoint Venture Capital si Malin Stefanescu - TechAngels România

Competitii pentru startup-uri

>>> Demo Day al programului Techcelerator

Prezent in Bucuresti si Cluj-Napoca, Techcelerator este primul accelerator din România care aloca fonduri pentru dezvoltarea companiilor aflate in faza de (pre) accelerare.

  • 185 de startup-uri au aplicat la acest program iar 26 dintre acestea si-au sustinut pitch-ul in fata juriului
  • O sa vedem la ce nivel au ajuns dupa 10 saptamâni de pregatire alaturi de mentorii Techcelerator
  • Investitiile in companiile participante sunt oferite de partenerul strategic GapMinder Venture Partners.

Sunt vizate companiile inovatoare, care apreciaza ca au potential ridicat de dezvoltare si extindere la nivel international, din industrii in crestere, precum: FinTech, PropTech, transformare digitala, securitate cibernetica, inteligenta artificiala, solutii IT pentru sanatate, AgTech si altele.

>>> Concursul „The UPGRADE 100 Floors Elevator” va permite startup-urilor din România, si nu numai, sa lupte live pe scena festivalului pentru un premiu de 50.000 de euro, oferit de fondul de investitii de capital de risc GapMinder Venture Partners.

  • In anii precedenti, iCEE.fest a organizat competitia „200 Seconds of Fame”, unde startup-urile care aplicau intrau in sesiunea de pitching in fata juriului.

Anul acesta, regulile jocului se schimba intrucât GapMinder Venture Partners duce competitia la un nou nivel, si pune la bataie un premiu de 50.000 de euro de tip nota convertibila (o forma de imprumut, nerambursabil, convertibil in actiuni la o evaluare viitoare a companiei).

Solutii de accelerare, investitii si fonduri europene

Intr-o scena gândita alaturi de Spherik Accelerator (Focus Stage 4, Ziua 2) organizatorii au adunat o serie de antreprenori si companii care pot ajuta startup-urile aflate la inceput de drum sa-si gestioneze mai bine pasii spre un viitor de succes.

Punctul, cele 4 sesiuni pun accentul atât pe dezvoltarea ideilor din fazele incipiente cât si pe promovarea acestora in fata unor investitori majori:

>>> Secretele ecosistemului european de startup-uri alaturi de Cristina Juc (gazda sesiunii, Project Manager @ Spherik Accelerator), Andrew Wrobel (Emerging Europe), Augustin Radu (IMT Starter), Sveatoslav Vizitiu (Wello) si Stoyan Yankov (Stoyan Consult).

>>> Despre cum sa-ti cresti startup-ul la nivel mondial cu Bogdan Ceobanu (European Commision), Frosina Ilievska (EMG Group), Aleksandra Karan (Serbia Start Up) si Peter Barta (The Long Run).

>>> Dragos Nicolaescu (TechAngels) si Anu Oks (EstBAN) iti vor spune tot ce trebuie sa stii despre despre cum sa lucrezi cu investitorii de tip business angel.

>>> Despre cum sa accesezi fonduri europene pentru a-ti dezvolta ideile cu Alberto Siera (Zabala Innovation Consulting), Costin Octavian Sorici (Company Project Management Solutions) si Antonio Carlos Ruiz Soria (Economia Creativa).

Pe site-ul UPGRADE 100 gasiti disponibile 8 tipuri de bilete, cu preturi pornind de la doar 75 de euro. 300 de studenti pot ajunge la festival gratuit, prin inscriere la Bursele UPGRADE 100.

iCEE.fest: UPGRADE 100 are loc la Bucuresti saptamâna care urmeaza, joi si vineri, si este realizat cu sprijinul Orange, Nissan, George / BCR, Coca-Cola, GLO, mPlatform, MedLife, Verizon Media, MedLife, Majoritas Academy si a altor sustinatori.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea New Media »


Setari Cookie-uri