Astazi, social media pare a fi un mediu extrem de dezvoltat, dar, in realitate, este inca unul foarte tanar, in formare. Au trecut mai putin de 20 de ani de la aparitia primelor retele sociale – la inceputul anilor 2000, daca doreai sa afli ceva despre o persoana, trebuia sa angajezi o firma de detectivi particulari. Acum doar scrii numele in Facebook, Linkedin sau Instagram, si poti afla aproape orice.

A devenit greu sa-ti aduci aminte ce era inainte de Facebook, mai ales pentru cei nascuti la finalul anilo ’90 sau chiar mai tarziu. A existat o vreme in care, in Romania, Hi5.com era “the place to be”, retaua numarand cateva milioane de utilizatori. In conferintele de social media din tara, si ele incipiente, erau speakeri care chiar indemnau companiile sa intre in Hi5, oricat de pueril ar putea suna, intrucat ACOLO erau utilizatorii lor.

TheNextWeb a realizat un infografic video care subliniaza popularitatea (si decaderea) principalelor retele sociale, incepand cu inceputul anilor 2000 si pana in prezent.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea New Media »


Setari Cookie-uri