Daca in urma cu doar 6 luni (noiembrie 2018), 42% dintre romanii utilizatori de internet foloseau servicii de streaming video pentru a se relaxa in timpul liber, in prezent procentul acestora atinge nivelul de 52% - arata cel de-al patrulea val al studiului cantitativ „Digital Evolution: Connected Consumer Monitor”, (esantion reprezentativ la nivel national de 1061 respondenti, internet users, 18-65 ani), realizat de EXACT Business Solutions in mai 2019.

Utilizatorii de internet petrec zilnic intre 1-2 ore pentru a viziona filme și seriale, in functie de platforma de streaming online aleasa. Odata cu aceasta creștere, se remarca și cea inregistrata de utilizarea smart TV-ului, atunci cand ne referim la modalitatea de accesare a internetului. Astfel, in prezent, 36% dintre internautii romani folosesc lunar smart TV-ul, pentru a fi online. „Daca privim spre cifrele inregistrate acum 1 an și jumatate (primul val al studiului „Digital Evolution: Connected Consumer Monitor”, realizat in noiembrie 2017), cand doar 24% dintre onlineri utilizau smart TV-ul, constatam ca, in 18 luni, rata de utilizare a acestui tip de device s-a bucurat de o creștere spectaculoasa - de 50%”, afirma Julien Zidaru, Managing Partner EXACT Business Solutions.

Incepe sa scada numarul minutelor alocate zilnic retelelor de socializare

Trendul ascendent, observat in cazul folosirii serviciilor de streaming video și corelat cu utilizarea celui mai potrivit device pentru accesarea acestora (Smart TV-ul), determina modificari ale comportamentului online al romanilor: crește numarul minutelor alocate zilnic platformelor de streaming și scade numarul celor petrecute pe retelele de socializare. Principalele retele sociale inregistreaza in prezent o scadere zilnica de 20 de minute, comparativ cu cifrele analizate in noiembrie 2017.

Incidenta utilizarii retelelor sociale nu se modifica, romanii continua sa le acceseze zilnic, singura modificare fiind reprezentata de scaderea mediei minutelor zilnice, alocate.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea New Media »


Setari Cookie-uri