Goana dupa cumparaturi este in toi, oricat de bine s-ar fi organizat romanii pentru a evita aglomeratia din mall-uri si hypermarket-uri, in preajma sarbatorilor de iarna. Sigur mai ramane un produs sau un cadou de achizitionat in graba. Majoritatea si-a facut antrenamentul de Black Friday, cand au fost inregistrate cumparaturi de 1,2 miliarde de lei, iar vanzarile online au crescut cu 24% fata de 2018.

Cu un apetit in crestere pentru cumparaturi online si in perioada Craciunului, OLX face o selectie a anunturilor tematice si a celor mai cautate produse pe platforma in contextul sarbatorilor de iarna.

Din cele aproximativ 4 milioane si jumatate de anuturi active pe OLX, peste 11.500 contin in titlu sau in descriere cuvantul Craciun. Exemplele pornesc de la ornamente, decoratiuni, globuri sau instalatii pentru pom pana la bilete la concerte, brazi, rochite pentru serbare sau oferte de sedinte foto tematice.

Topul regiunilor din care s-au postat anunturi pe OLX, care au cuvantul „Craciun” in titlu sau descriere este deschis de Bucuresti-Ilfov – 5.245 anunturi, dupa care urmeaza Cluj – 1.100 anunturi, Timis – 872 anunturi, Brasov – 746 anunturi, Alba si Iasi, cu aproximativ 600 de anunturi.

Aproape 250 de anunturi ofera o varietate de costume de Mos Craciun pentru copii, dar si pentru adulti, de cumparat, dar si de inchiriat. Preturile variaza intre 15-20 de lei/ora pentru inchiriere si intre 300 si 650 de lei la vanzare.

Cei care nu se multumesc doar cu un costum rosu, pot sa il cumpere direct pe Mos Craciun de pe OLX. Lucrate manual sau de serie, figurinele pot ajunge si la dimensiuni reale. Cei mai mici Mosi pornesc de la 20-30 de lei, iar cei de dimensiuni reale pot ajunge si la 2600 de lei.

Daca doriti ca Mosu’ sa-si faca treaba pana la capat, puteti alege din cei care pot sa si imparta cadouri copiilor. Pe OLX sunt peste 50 de anunturi de animatori pentru petreceri, dispusi sa imbrace costumul Mosului si sa hohaiasca cu cei mici. Preturile pornesc de la 100 de lei pentru o jumatate de ora, dar pot ajunge de chiar si de trei ori mai mari pentru actorii profesionisti care joaca rolul lui Mos Craciun.

Si cum nu se poate sa-l chemi Mosu’ fara sa ai si pom de Craciun, tot pe OLX sunt 187 de anunturi de brazi naturali si 716 anunturi de brazi artificiali pusi la vanzare.

In topul cautarilor pe platforma OLX dupa cuvinte cheie sunt: Craciun – 37.369 cautari unice, “brad” – 5.819, “globuri” – 4.848 sau “ornament” – 4.617 cautari unice. Aproape 500 de utilizatori au cautat anuturi cu animatori, iar 417 au cautat reni pe platforma OLX.

Cele mai inedite produse tematice de Craciun identificate pe OLX sunt globurile cu licheni, caciulile cu leduri, Mosi crosetati, design de Craciun pentru cutia de servetele, tablou cu efect de ninsoare, cutie de scrisori pentru Mos Craciun sau husa de tacamuri in forma de caciula a Mosului.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea New Media »


Setari Cookie-uri