BRD va merge in consortiu cu Societe Generale si Citibank pentru intermedierea ofertei secundare de vanzare a 9,84% din actiunile OMV Petrom, pe care statul o va derula in acest an, scrie Mediafax.
"BRD va forma consortiu cu Societe Generale si Citibank pentru licitatia privind intermediarul ofertei de vanzare a pachetului de 9,84% din actiunile Petrom pe care statul vrea sa le vanda", a declarat Claudiu Cercel, director general adjunct, coordonator al activitatilor piete financiare din BRD - Groupe Societe Generale.

Statul vrea sa vanda in acest an 9,84% din actiunile OMV Petrom, din pachetul pe care il detine la companie, de 20,63% din titluri. Oferta secundara, estimata la 500 milioane euro, va fi cea mai mare din istoria Bursei de Valori Bucuresti (BVB).

Ministerul Economiei va selecta in data de 9 martie firma sau consortiul de brokeri care va intermedia oferta de vanzare.

Potrivit Ziarului Financiar, Morgan Stanley, cel mai mare intermediar de oferte de actiuni la nivel mondial in 2010, s-a aliat cu Raiffeisen Capital&Investments, firma de brokeraj locala care a fost implicata in cele mai importante listari din ultimii sase ani de pe Bursa.

JPMorgan va merge in consortiu cu BCR, cea mai mare banca locala.

Cea mai influenta banca de pe Wall Street, Goldman Sachs s-a aliat cu UniCredit CA IB Securities, in timp ce ING Bank va merge in consortiu cu o banca elvetiana, cel mai probabil UBS.

Totodata, Deutsche Bank si Bank of America sunt interesate de intermedierea tranzactiei, insa nu au ales un partener local.

Potrivit celor mai recente raportari, grupul austriac de petrol si gaze OMV detine 51,01% din actiunile OMV Petrom. Statul are, prin Ministerul Economiei, 20,63% din titluri, iar Fondul Proprietatea 20,11% din actiuni.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri