Anul trecut profitul net al Broker Cluj a fost de 6 milioane lei, in timp ce veniturile totale s-au ridicat la 63,2 milioane lei. Pentru 2011 au fost bugetate venituri de 53,1 milioane lei, in scadere cu aproape 16%.

BRK va continua in acest sa se bazeze in principal pe serviciile agentilor delegati, tendinta observata inca de anul trecut in cazul mai multor societati de brokeraj din piata.

"Conducerea societatii isi propune pentru anul 2011 sa continue procesul de extindere a operatiunilor de vanzare prin intermediul agentilor delegati acordand insa o atentie deosebita si personalului angajat din societate, prin evaluarea activitatii si performantelor fiecarui salariat in parte", se mentioneaza intr-un raport al companiei.

Agentii delegati lucreaza pe baza de mandat, fara carte de munca, nu au program fix, si isi obtin veniturile doar pe baza de comisioane.

Citeste si:

Cu toate acestea, in bugetul pe 2011 se previzioneaza ca veniturile obtinute de Broker Cluj din comisioanele pentru tranzactiile intermediate pe BVB vor urca cu 84% fata de anul trecut, pana la 5,2 milioane lei.

In ceea ce priveste planurile pentru dezvoltare, Broker Cluj are in vedere doar finalizarea unor proiecte in propriul sistem informatic.

"Singurele activitati de dezvoltare ale societatii sunt cele privind programele informatice. In decursul anului 2011, societatea doreste sa finalizeze implementarea noului soft informatic de back-office, astfel incat sa se poata oferi clientilor SSIF Broker SA o gama mai larga de produse financiare, precum si posibilitatea gestionarii portofoliilor clientilor discretionari", se arata in raportul administratorilor pe 2010.

Broker Cluj nu are in plan reduceri salariale in 2011, suma alocata cheltuielilor cu salariile urmand sa ramana la 2,06 milioane lei. Anul trecut societatea de intermediere a avut in medie 87 de angajati, salariul mediu al acestora fiind de 23.600 lei.