Bancpost, a noua banca din Romania dupa active, a lansat un produs structurat pe baza indicelui european Euro stoxx 50, de pe urma caruia investitorii pot castiga cel mult 13% pe durata unui an, in vreme ce pierderea maxima este fixata la 5% din capitalul investit initial.
Activul suport al produsului, denumit Bancpost (LF) Special Purpose Equity Formula Bonus (RON), este indicele Euro stoxx 50, care urmareste evolutia actiunilor celor mai mari 50 de companii din zona euro.

Maturitatea instrumentului financiar este stabilita pentru 4 aprilie 2012, investitorii avand posibilitatea sa obtina un randament de 10% daca indicele inregistreaza orice crestere pana in acest nivel. In cazul in care Euro stoxx 50 va inregistra o apreciere ce trece de 10% in perioada mentionata, randamentul obtinut va urca pana la 13%. In ceea ce priveste posibilele pierderi, investitiile sunt garantate in proportie de 95%, ceea ce inseamna ca indiferent de nivelul deprecierii activului suport fata de data de referinta, persoanele care au cumparat produsul se expun unui risc de 5%.

Indicele Euro stoxx 50 este unul putin volatil, variatiile anuale rareori depasind 10%. De la inceputul lui 2011 si pana in prezent, indicele a crescut cu 7%. Anul trecut insa, Euro stoxx 50 a suferit o corectie de 5,8%. Nivelul actual al indicelui este cu 65,1% mai mare decat minimul istoric atins in martie 2009, si cu 34% mai mic decat maximele atinse in anul 2007.

Oficialii Bancpost si EFG Eurobank se declara optimisti in privinta evolutiei benchmark-ului, acordand sanse minime unei deprecieri in urmatoarele 12 luni.

„Ne asteptam ca indicele Euro stoxx 50 sa aiba o evolutie pozitiva in urmatorul an. Nu avem o estimare exacta privind evolutia acestuia, insa daca ne uitam la evolutia din ultimele luni a economiilor din zona euro, in special la cea a Germaniei, semnalele nu sunt decat pozitive”, a declarat George Kefalas, director senior administrare active si investitii Bancpost.

Plafonul minim pentru investitie este de 10 lei, iar perioada de subscriere este cuprinsa intre 4 martie si 1 aprilie 2011. Banca va oferi clientilor posibilitatea de a-si vinde unitatile de fond in orice moment, contra unui comision de retragere cifrat la 2%, daca vanzarea se face inainte de termenul maturitatii.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri