Contactati de wall-street.ro, oficialii BCR si ai Intercapital au confirmat ca vor participa, alaturi de JP Morgan, la licitatia pe care statul o va desfasura pe 9 martie.

“Este adevarat ca vom concura alaturi de BCR si JP Morgan, insa mai multe detalii vom putea sa oferim abia saptamana viitoare”, a declarat Razvan Pasol, presedintele Intercapital Invest.

Si Dan Weiler, director corporate finance si investment banking la Banca Comerciala Romana, a confirmat formarea consortiului JP Morgan – BCR – Intercapital.

“Marimea tranzactiei si emitentul interesant a atras jucatori importanti precum Morgan Stanley, Goldman Sachs si acum JP Morgan, in acest consortiu. Daca pe piata romaneasca ar fi mai multe proiecte de acest gen, sigur ca si jucatorii de talie mondiala ar fi mai activi”, a declarat Dan Weiler, director corporate finance si investment banking la Banca Comerciala Romana.

Citeste si:

Daca acest consortiu va castiga mandatul de intermediere a ofertei SNP, rolul celor trei companii implicate va fi sa plaseze cele aproape 10 procente din actiunile scoase la vanzare, "la cel mai bun pret”, a mai adaugat reprezentantul BCR.

Anterior, alte doua consortii si-au anuntat interesul pentru intermedierea ofertei Petrom, estimata la 500 milioane de euro, cea mai mare din istoria Bursei de la Bucuresti (BVB). Primul consortiu este format din BRD, Societe Generale si Citibank, iar din cel de-al doilea fac parte CEC Bank, Alpha si banca japoneza de investitii Nomura.