Consiliul Bursei de Valori Bucuresti (BVB) a aprobat detaliile privind admiterea la tranzactionare a contractului GOLD Futures, investitorii urmand sa poata miza in curand pe fluctuatiile de pret ale aurului.

Decizia privind listarea contractului GOLD Futures va intra in vigoare dupa ce Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM) isi va da acordul, tot in acest sens institutia de reglementare urmand sa emita certificatul de inregistrare a instrumentului financiar derivat.

In prezent, contractele futures pe aur se pot tranzactiona pe Bursa de la Sibiu (SIBEX), lichiditatea zilnica a acestora cifrandu-se la aproximativ 0,5 milioane lei. In ultima sedinta de saptamana trecuta, uncia de aur a fost cotata pe SIBEX la 1430,8 dolari, cel mai tranzactionat fiind contractul cu scadenta in aprilie 2011. Pe pietele internationale, aurul era cotat astazi la 1437,3 dolari/uncie.

Pe BVB mai exista si iFond Gold (IFG), un fond sectorial cu investitii in companii de exploatare a aurului ce detin proiecte in Romania si in alte tari din America de Nord si de Sud, Australia si Europa. Acesta a fost lansat anul trecut de firma de brokeraj Intercapital Invest, la acea data unitatile fondului fiind suprasubscrise in proportie de 200%.

Consiliul Bursei a mai aprobat si actualizarea unor prevederi din Codul BVB referitoare la tranzactionarea valorii de rascumparare a produselor structurate de tip turbo.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Piete de capital »Citeste si
Elvetia lanseaza monede cu chipul lui Federer