Dividendul va fi supus la vot in cadrul Adunarii Generale a Actionarilor ce va avea loc pe 28 aprilie.

Este pentru al treilea an la rand cand Consiliul de Administratie al SIF Transilvania stabileste un dividend de 0,03 lei/actiune. De remarcat insa ca mentinerea valorii dividendului la o valoare identica celei din 2009 vine in conditiile in care anul trecut profitul societatii a suferit o scadere puternica, de 42,6%.

In total, SIF3 ar putea acorda dividende in valoare de 32,7 milioane lei, cealalta jumatate a profitului urmand sa fie trecuta la rezerve. Platile vor incepe la data de 1 septembrie 2011 si se vor incheia pe 28 octombrie 2011. Data de inregistrare a actionarilor, in vederea acordarii dividendelor, va fi 20 mai 2011.

Citeste si:

Investitorii au reactionat pozitiv la anuntul privind distributia profitului SIF Transilvania, la doua ore de la deschiderea sedintei bursiere de luni actiunile SIF3 crescand cu 2,6%, cel mai mult dintre SIF-uri.

Cu doua saptamani in urma administratorii SIF Moldova (SIF2) au anuntat ca vor propune un dividend brut de 0,09 lei/actiune, care reprezinta un randament de 6,4%, avand in vedere pretul actual din piata al titlurilor SIF2.