SIF Transilvania (SIF3) va oferi actionarilor un dividend brut de 0,03 lei/actiune, ceea ce reprezinta un randament de 5,2% luand in calcul actualele cotatii din piata. Societatea de investitii financiare va imparti astfel cu actionarii aproape 49% din profiul net de 66,9 milioane lei, din 2010.

Dividendul va fi supus la vot in cadrul Adunarii Generale a Actionarilor ce va avea loc pe 28 aprilie.

Este pentru al treilea an la rand cand Consiliul de Administratie al SIF Transilvania stabileste un dividend de 0,03 lei/actiune. De remarcat insa ca mentinerea valorii dividendului la o valoare identica celei din 2009 vine in conditiile in care anul trecut profitul societatii a suferit o scadere puternica, de 42,6%.

In total, SIF3 ar putea acorda dividende in valoare de 32,7 milioane lei, cealalta jumatate a profitului urmand sa fie trecuta la rezerve. Platile vor incepe la data de 1 septembrie 2011 si se vor incheia pe 28 octombrie 2011. Data de inregistrare a actionarilor, in vederea acordarii dividendelor, va fi 20 mai 2011.

Investitorii au reactionat pozitiv la anuntul privind distributia profitului SIF Transilvania, la doua ore de la deschiderea sedintei bursiere de luni actiunile SIF3 crescand cu 2,6%, cel mai mult dintre SIF-uri.

Cu doua saptamani in urma administratorii SIF Moldova (SIF2) au anuntat ca vor propune un dividend brut de 0,09 lei/actiune, care reprezinta un randament de 6,4%, avand in vedere pretul actual din piata al titlurilor SIF2.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Piete de capital »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si