Conducerea producatorului de material rulant VAE Apcarom Buzau (APC), parte a grupului austriac Voestalpine, va propune actionarilor acordarea unui dividend brut de 0,22 lei/titlu, care, calculat la pretul actual din piata, ar aduce investitorilor un randament record de 35,2%.

Actiunile APC sunt printre cele mai putin lichide de pe Bursa de la Bucuresti (BVB), pretul stabilit la sfarsitul sedintei de joi fiind de 0,625 lei. Daca propunerea Consiliului de Administratie va fi aprobata in Adunarea Generala Ordinara a Actionarilor, Apcarom va plati dividende in valoare totala de 16,2 milioane lei, de peste doua ori mai mult decat profitul pe 2010.

Compania nu a acordat dividende pentru anul 2009, iar in cazul 2008, propunerea de dividend a Consiliului de Administratie a fost respinsa de catre actionari.

Grupul Voestalpine controleaza Apcarom prin intermediul companiei VAE GMBH din Austria, aceasta detinand 92,32% din capital. In 2010, Apcarom a raportat un profit net de 6,37 milioane lei, in scadere de 42,5% comparativ cu anul anterior. Compania este evaluata in prezent la 46,1 milioane lei.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Piete de capital »Citeste si
OMV Petrom anunta dividendul. Castigul depaseste 7%
Setari Cookie-uri