Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM) a decis sa il oblige pe omul de afaceri Catalin Chelu sa faca oferte publice de preluare la doua companii listate pe bursa. Potrivit informatiilor publicate de institutie, Chelu va trebui sa faca oferte publice de preluare obligatorie in cazul Electroarges Curtea de Arges (ELGS), listata pe BVB, precum si pentru Lactate Natura Targoviste (INBO), din piata RASDAQ.
CNVM arata ca omul de afaceri actioneaza concertat la Electroarges impreuna cu Ioana Miritescu, care controleaza Mattera Com Galati. Catalin Chelu detine 29,6% din actiunile Electroarges, prin intermediul fimei Portavon Galati, in vreme ce Mattera avea un pachet de aproape 5,8% din titlurile companiei listate in piata principala a Bursei de la Bucuresti.

In cazul Lactate Natura omul de afaceri este banuit ca actioneaza concertat cu Fanica Condruz, ea detinand 14,6% din producatorul de lactate prin firma Revan Galati.

Persoanele si societatile acuzate ca actioneaza concertat au primit avertismente din partea CNVM. Acestea au obligatia sa depuna in termen de 15 zile documentele aferente ofertelor publice obligatorii de preluare.

In ultimii ani, Catalin Chelu a fost in repetate randuri acuzat si obligat de CNVM sa faca oferte publice de preluare pentru mai multe companii de pe bursa, printre acestea aflandu-se Altur Slatina (ALT) si Comat Galati (COTM).

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri