Comentariile lui Almunia subliniaza obstacolele pe care trebuie sa le depaseasca cele doua companii in Europa, in timp ce peste ocean, in Statele Unite, autoritatile vor aproba cel mai probabil fara prea mult deranj tranzactia evaluata la 10,2 miliarde de dolari, informeaza Mediafax.

"Este un caz complex. Directorul general adjunct al NYSE Euronext a admis asta inainte de a se intalni cu mine. Va fi probabil nevoie de o investigatie amanuntita", a firmat oficialul european.

Directorul general adjunct al NYSE Euronext, Dominique Cerutti, s-a intalnit luna trecuta cu Almunia.

O purtatoare de cuvant a NYSE Euronext a declarat ca cei doi operatori bursieri vor depune "la momentul potrivit" actele oficiale la autoritatile antitrust, insa informatiile aparute recent in presa sugereaza ca analizarea tranzactiei va incepe probabil in luna aprilie.

Citeste si:

Expertii in legislatia pentru concurenta sustin ca dominatia noului grup a pietei europene a tranzactiilor cu instrumente financiare derivate se va afla in centrul anchetei.

Tranzactionarea si clearing-ul derivatelor va fi principala sursa de venit a noii companii, generand 37% din afaceri, cea mai mare parte pe pietele europene, reiese din cifrele pe 2010 publicate de companii.

O alta zona de interes este legatura dintre burse si casa de clearing a derivatelor detinuta de Deutsche Boerse, Eurex, respectiv pericolul ca, dupa fuziune, grupul sa impiedice intrarea unor noi concurenti pe piata prin restrictionarea accesului la platformele Eurex.