Consiliul de Administratie al SIF Oltenia (SIF5) propune actionarilor sa distribuie peste jumatate din profitul de anul trecut sub forma de dividende, in valoare cumulata de 43,5 milioane lei, valoare de doua ori mai redusa decat in 2010, noteaza Mediafax.
Dividendul brut propus, de 0,075 lei/actiune, este de peste doua ori mai mic decat valoarea record acordata anul trecut, de 0,16 lei/titlu, potrivit unei raportari transmise, joi, Bursei de Valori (BVB).

Raportat la cel mai recent pret din piata, de 1,53 lei/actiune, randamentul dividendului propus este de 4,9%.

Propunerea va fi analizata de actionari in data de 28 aprilie, in AGA.

Societatea a inregistrat anul trecut un profit de aproape 81 milioane lei (19,2 milioane euro), cu 56,7% mai redus fata de castigul din 2009, de 187,3 milioane lei.

Calculate in functie de ultimele preturi de joi, dividendele propuse de SIF Muntenia (SIF4) si SIF Moldova (SIF2) au cele mai ridicate randamente, de 6,91% si, respectiv, de 6,3%. Randamentul dividendului de la SIF Transilvania (SIF3) este de 5,1%, in timp ce la SIF Banat-Crisana (SIF1) randamentul este de numai 3,5%.

Administratorii SIF Oltenia au propus ca 46% din profitul de anul trecut sa fie pastrat de societate pentru finantarea investitiilor pentru acest an.

Societatea are un capital social de 58 milioane lei, divizat in 580,1 milioane de actiuni cu o valoare nominala de 0,1 lei.

Cotatia titlurilor SIF Oltenia a scazut in sedinta bursiera de joi cu 0,65%, la 1,53 lei. La aceasta cotatie, capitalizarea societatii este de 887,6 milioane lei.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri