BRD a inregistrat anul trecut un profit net de 500,5 milioane lei (118,9 milioane euro), cu 36% mai redus fata de castigul din 2009, astfel ca valoarea totala alocata dividendelor ar putea reprezenta 25% din castig, informeaza Mediafax.

Pentru exercitiul financiar din 2009, banca a acordat actionarilor un dividend brut de 0,2795 lei pe titlu.

Totodata, administratorii propun realizarea unor emisiuni de obligatiuni de maxim 600 milioane de euro sau echivalent lei sau alta valuta pentru perioada 2011 - 2012.

Citeste si:

Actionarii sunt convocati pe 14 aprilie pentru a discuta propunerile CA, iar pe ordinea de zi se regaseste si reinoirea mandatelor de administrator detinute opt persoare, respectiv Petre Bunescu, Sorin Mihai Popa, Didier Alix, Jean-Louis Mattei, Bogdan Baltazar, Dumitru Popescu, Sorin Marian Coclitu si Ioan Cuzman.

Totodata, actionarii trebuie sa aprobe numirea lui Bernardo Sanchez Incera, in locul administratorului Anne Fossemalle, reprezentand BERD, care a demisionat in martie anul trecut, si a Anne Marion Bouchacourt, in locul lui Aurelian Dochia, a carui mandat a expirat. Ambii sunt reprezentanti Société Générale.