Companiile de asigurari au fost cele mai lovite de vestile proaste din Japonia, in topul scaderilor aflandu-se Munich Reinsurance (-4,2%) si Hannover Reinsurance (-5,9%), ambele fiind bine reprezentate in statul nipon, noteaza marketwatch.com.

Analistii internationali noteaza ca seismul s-a produs cu putine minute inainte de inchiderea Bursei de la Tokio, astfel ca luni, la redeschiderea acesteia, efectele negative s-ar putea amplifica.

Indicele Euro stoxx 50, care urmareste evolutia actiunilor celor mai mari 50 de companii din zona euro, a pierdut 1,2%, pe fondul vestilor privind cutremurul si tsunami-ul din Japonia, a incertitudinii din Orientul Mijlociu, dar si din cauza datelor macroeconomice negative din China.

Bursele din Grecia si Cipru erau singurele care faceau exceptie de la trendul negativ, principalii indicii ai acestor piete urcand cu 2%, respectiv 3,2%. De cealalta parte, DAX-ul german pierdea 1%, la fel ca si indicele CAC 40, al Bursei de la Paris. Pierderile erau ceva mai temperate la Londra, unde FTSE 100 scadea cu 0,6%, dar si la Viena, acolo unde indice ATX se deprecia cu 0,5%.