Cererea de suspendare a hotararii actionarilor a fost depusa de catre Fondul Proprietatea in data de 07 decembrie 2010, care se opune Hotararii Actionarilor Hidroelectrica din 19 noiembrie 2010 prin care a fost aprobata divizarea Hidroelectrica.

Casa de avocatura Tuca Zbarcea & Asociatii a reprezentat interesele Hidroelectrica, in timp ce Fondul Proprietatea a fost reprezentat de catre avocatii Popovici Nitu & Asociatii.

In data de 16 decembrie 2010, Tribunalul Bucuresti a admis cererea formulata de catre Fondul Proprietatea si a decis suspendarea fuziunii in vederea crearii Hidroenergetica. Ulterior, Hidroelectrica a formulat recurs la Curtea de Apel Bucuresti impotriva cererii de suspendare.

Citeste si:

“In ciuda deciziei Curtii de Apel din data de 07 martie 2011, exista si alte litigii pe care le-a initiat, cu succes, in vederea blocarii proiectului de fuziune pentru crearea celor doi campioni in energie, Electra si Hidroenergetica. Ca urmare a litigiilor amintite, proiectul de fuziune continua sa fie suspendat in prezent. Administratorul unic reitereaza angajamentul sau de a intreprinde toate masurile legale in vederea pastrarii valorii companiilor din portofoliul Fondului Proprietatea, in scopul protejarii intereselor actionarilor sai”, se arata in comunicatul remis de Fondul Proprietatea, pe Bursa de Valori Bucuresti.

La inceputul lunii februarie, Tribunalul Sibiu a respins cererea formulata de catre Fond impotriva Romgaz, privind anularea Hotararii Adunarii Generale a Actionarilor Romgaz nr. 12 din data de 30 noiembrie 2010, prin care a fost aprobata realizarea de catre Romgaz a unei donatii in suma de 400.000.000 lei catre statul roman.