Franklin Templeton Investment (FTI), compania care administreaza Fondul Proprietatea (FP), a anuntat deschiderea unui nou litigiu impotriva membrilor din Consiliul de Administratie al Romgaz, care au aprobat o donatie catre statul roman.
„Franklin Templeton Investment Management Limited United Kingdom Sucursala Bucuresti, in calitate de administrator unic al Fondului Proprietatea, reitereaza angajamentul sau de a intreprinde toate masurile legale in vederea pastrarii valorii companiilor din portofoliul Fondului Proprietatea, in scopul protejarii intereselor tuturor actionarilor sai”, se mentioneaza intr-un raport transmis Bursei.

Demersul FTI ii vizeaza pe Marcel Piteiu, Ioana Apan, Ionica Raicu si Mihai Busuioc. Cei patru administratori ai Romgaz au aprobat anterior realizarea unei donatii de 400 milioane lei la bugetul de stat.

Razboiul declaratiilor inceput in acest an intre oficialii FTI si cei ai Guvernului a avut ecouri si in presa internationala, in ianuarie un editorialist al cunoscutului cotidian britanic Financial Times, avertizand ca astfel de scandaluri nu fac decat sa indeparteze investitorii straini de Romania.
Tot in ianuarie, Fondul Proprietatea ceruse si revocarea membrilor CA Romgaz care au votat in noiembrie in favoarea donatiei.

Fondul Proprietatea mai incearca sa blocheze incercarea statului de a reorganiza producatorii de energie in doua companii „mamut”, demers care ieri a primit o lovitura importanta, Curtea de Apel Bucuresti luand hotararea de a anula decizia de suspendare a infiintarii Hidroenergetica.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri