„Franklin Templeton Investment Management Limited United Kingdom Sucursala Bucuresti, in calitate de administrator unic al Fondului Proprietatea, reitereaza angajamentul sau de a intreprinde toate masurile legale in vederea pastrarii valorii companiilor din portofoliul Fondului Proprietatea, in scopul protejarii intereselor tuturor actionarilor sai”, se mentioneaza intr-un raport transmis Bursei.

Demersul FTI ii vizeaza pe Marcel Piteiu, Ioana Apan, Ionica Raicu si Mihai Busuioc. Cei patru administratori ai Romgaz au aprobat anterior realizarea unei donatii de 400 milioane lei la bugetul de stat.

Razboiul declaratiilor inceput in acest an intre oficialii FTI si cei ai Guvernului a avut ecouri si in presa internationala, in ianuarie un editorialist al cunoscutului cotidian britanic Financial Times, avertizand ca astfel de scandaluri nu fac decat sa indeparteze investitorii straini de Romania.
Tot in ianuarie, Fondul Proprietatea ceruse si revocarea membrilor CA Romgaz care au votat in noiembrie in favoarea donatiei.

Fondul Proprietatea mai incearca sa blocheze incercarea statului de a reorganiza producatorii de energie in doua companii „mamut”, demers care ieri a primit o lovitura importanta, Curtea de Apel Bucuresti luand hotararea de a anula decizia de suspendare a infiintarii Hidroenergetica.