"Acum o luna si jumatate am inaintat OPSPI (Oficiul Participatiilor Statului si Privatizarii in Industrie, n.r. ) o nota de fundamentare in care am rugat ca in paralel cu vanzarea pachetului de 15% de catre stat sa se faca si o majorare de capital, astfel incat actiunile pe care le-am emite pentru majorare sa fie vandute direct pe bursa. Am plecat de la ideea ca statul sa ramana cu peste 51% din actiuni", a declarat miercuri, la un seminar pe tema listarii companiilor energetice la bursa, Elisabeta Ghidiu, director directia strategie, Piata Capital, comunicare si relatii corporative transgaz.

Banii vor finanta investitiile companiei.

"Suntem obligati sa dam 90% din profit ca dividende, ceea ce ne pune in dificultate. Ma doare buzunarul cand am de facut investitii mari, proiecte de interconectare, dar nu pot utiliza profitul si trebuie sa merg pe imprumuturi. Daca Ministerul Economiei accepta majorarea capitalului social imi mai da o bula de oxigen. Trabuie sa inteleaga ca atata timp cat esti actionar majoritar trebuie sa tragi cu compania la aceeasi caruta", a afirmat Ghidiu.

Ministerul Economiei va lansa la BVB actiuni reprezentand cate 15% din capitalul Transgaz, Transelectrica (TEL) si Romgaz, trei dintre cele mai importante companii controlate de institutie.