SIF Banat-Crisana, una dintre cele cinci societati de investitii financiare listate pe Bursa de Valori Bucuresti (BVB), are in plan investitii in domeniul energiei, inclusiv in cea hidro, a declarat Ioan Cuzman, presedintele si directorul general al SIF1.

"Suntem foarte, foarte interesati sa investim in domeniul energiei, iar acest lucru se va vedea in curand", a declarat Cuzman, prezent la un seminar pe tema listarii la bursa a companiilor din sectorul energetic.

Presedinele SIF1 nu a oferit detalii cu privire la bugetul pentru investitii, dar a precizat ca preconizeaza demararea lor pentru acest an. Intrebat in ce sectoare ale energiei ar putea investi, presedintele societatii a spus ca a avut un proiect in domeniul energiei eoliene care insa nu s-a concretizat si ca acum se uita la cel hidroenergetic.

"In prezent, doar 40% din potentialul hidroenergetic este valorificat", a mai spus Ioan Cuzman.

Seful SIF Banat-Crisana este de parere ca in contextul evenimentelor din Japonia, "pietele de capital au o perspectiva foarte sumbra". De asemenea, el a mai criticat initiativa Ministerului Economiei de a lista la Bursa de Valori Bucuresti pachete de cate 15% din actiunile Transgaz, Transelectrica si Romgaz.

Referindu-se la Cupru Min, Ioan Cuzman a mai spus ca este o "nenorocire" vanzarea companiei in conditiile in care cererea de cupru este foarte ridicata.

"Guvernul ar trebui sa se gandeasca cum sa aduca bani in aceste societati, nu cum sa vanda. Vanzarea pe bursa a unor pachete nu vor solutiona nici problemele companiilor si nici pe cele ale societatii romanesti", a subliniat presedintele SIF1.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »Citește și
Un administrator de fonduri acordă bonusuri pentru investițiile constante
Setari Cookie-uri