Site-ul de reduceri GroupOn negociaza cu mai multe banci de pe Wall Street pe marginea unei oferte publice initiale (IPO) care ar urma sa evalueze compania lui Andrew Mason la 25 mld. $, conform presei internationale care citeaza surse familiare cu situatia.

Acest lucru ar insemna ca GroupOn ar valora cu 2 mld. $ mai mult decat Google cand Eric Schmidt a listat compania la bursa in 2004. De cand Mason a refuzat oferta de 6 mld. $ facuta de Google pentru achizitia companiei, investitorii au inceput “sa o curteze” din ce in ce mai intens. Seful GroupOn nu s-a aratat insa impresionat, concentrandu-se in schimb pe cresterea companiei.

GroupOn si-a dublat numarul de abonati in ultimele trei luni, in prezent avand peste 70 de milioane de utilizatori in peste 500 de piete. Anul trecut, compania a generat venituri de 760 mil. $.

Atunci cand Google s-a listat la bursa in 2004, investitorii sperau ca acesta sa fie “urmatorul hit” pe piata, de la IPO-ul Netscape in 1995. In prezent, investitorii spera ca GroupOn sa fie urmatoarea companie IT care sa ii imbogateasca.

Sursa Foto: NYMag.com


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Piete de capital »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Google: 62% dintre adulti consuma stiri pe retelele de socializare